12:54:51 24.05.2022
Stiri

PCCOCS // Constantin Botnari MINTE că nu a fost citat de procurori și că e TERORIZAT fără motiv de organele de drept. „Borsetka” este așteptat pe 17 ianuarie la PROCURATURĂ: „A cerut amânarea, pentru ca să poată participa”

Actualitate 16.01.2022 16:27 Vizualizări3025 Autor: Ziarul National
PCCOCS // Constantin Botnari MINTE că nu a fost citat de procurori și că e TERORIZAT fără motiv de organele de drept. „Borsetka” este așteptat pe 17 ianuarie la PROCURATURĂ: „A cerut amânarea, pentru ca să poată participa”


Fostul deputat și secretar general al Partidului Democrat (PD), Constantin Botnari, a fost citat de procurori într-un dosar în care are calitate de învinuit alături de Vlad Plahotniuc, însă a solicitat amânarea ședinței de judecată. Precizarea a fost făcută de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), după ce Botnari, prin intermediul unei declarații video de la Londra, afirma că nu a fost citat de procurori și nu înțelege de ce a fost anunțat în căutare prin Interpol.

„Constantin Botnari este cercetat penal de procurorii PCCOCS într-un dosar anunțat de instituție pe 19 decembrie 2021. Este vorba de depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice de către acesta, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc.

Citește și: VIDEO // Constantin Botnari, alias „BORSETKA”, și-a VOPSIT părul și a ieșit la rampă, după ce a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol. Acesta spune că NU mai are încredere în justiția din R. Moldova și vrea să fie cercetat la Londra

Astfel, în cadrul acestui dosar, învinuitul Constantin Botnari a fost citat pentru ca să participe la ședința de judecată de aplicare a arestului. Totuși, acesta a cerut amânarea ședinței, pentru ca să poată participa în persoană”, se arată într-un comunicat de presă al PCCOCS.

De asemenea, procurorii subliniază că ședința amânată urmează să aibă loc luni, iar Botnari este așteptat.

Citește și: O nouă ÎNVINUIRE în privința lui Vladimir Plahotniuc într-un dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice. Un DEPUTAT afiliat fostului coordonator a fost anunțat în căutare în același dosar

„În acest sens, avocații acestuia au depus o cerere, care a fost acceptată de instanța de judecată, în vederea asigurării drepturilor acestuia. Luni, 17 ianuarie 2022, urmează să aibă loc ședința amânată la solicitarea acestuia. Procurorii PCCOCS vor întreprinde în continuare acțiunile legale impuse de lege, cu respectarea drepturilor procesuale ale acestuia, inclusiv prezumpția nevinovăției, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, ulterior trimiterii dosarului în judecată”, se mai arată în comunicat.

Amintim că Botnari, mâna dreaptă a lui Plahotniuc, a ieșit la rampă după doi ani și jumătate. Acesta a anunțat că se află la Londra din 2019, după ce și-a depus mandatul de deputat și s-a arătat indignat că a fost anunțat în căutare internațională. Botnari, zis şi „Borsetka”, s-a filmat în spatele Palatului Westminster, acolo unde activează cele două camere ale Parlamentului britanic, dorind să sublinieze că nu are nicio problemă cu justiția.

„Am plecat din R. Moldova fără nicio restricție. Niciodată nu am fost cercetat penal, nimeni niciodată nu m-a citat nici pe o cauză penală în R. Moldova. Avocații mei au pregătit o cerere adresată Procuraturii R. Moldova, prin care cerem formarea unei comisii rogatorii, pentru ca să fiu cercetat aici, în Marea Britanie. Sunt deschis să colaborez cu ancheta, nu mă ascund și consider că tot ce se petrece în privința mea este incorect și totul e pus la cale de foștii mei oponenți politici, care sunt la guvernare”, precizează Botnari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Parteneriatul Estic 2

20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md