05:18:32 18.05.2021
 
Stiri

Judecătorii CC, AMENINȚAȚI de Dodon? Magistrații sunt avertizați că majoritatea PSRM-ȘOR reprezintă voința poporului: „Majoritatea parlamentară ar putea declara R. Moldova stat CAPTURAT de CC”

Actualitate 26.03.2021 11:58 Vizualizări29828 Autor: Ziarul National
Judecătorii CC, AMENINȚAȚI de Dodon? Magistrații sunt avertizați că majoritatea PSRM-ȘOR reprezintă voința poporului: „Majoritatea parlamentară ar putea declara R. Moldova stat CAPTURAT de CC”


Liderul socialiștilor, Igor Dodon, îi avertizează pe actualii judecători ai Curții Constituționale (CC) să nu îndrăznească să aprobe, la cererea președintelui Maia Sandu, decizia de dizolvare a actualului Parlament, deoarece riscă să o pățeasca ca și succesorii lor, care au fost nevoiți să-și prezinte demisia în urma hotărârilor controversate aprobate în luna iunie 2019.

Potrivit lui Dodon, majoritatea parlamentară PSRM – ȘOR reprezintă „voința poporului” și nu va permite ca acest Parlament să fie dizolvat.

„Până la dvs. au fost alți membri ai CC, care au aptrobat hotărâri contrar voinței majorității parlamentare. Vreau să vă amintesc de luna iunie 2019… CC a declarat că Parlamentul trebuie dizolvat, la cererea lui Plahotniuc, dar împotriva voinței majorității parlamentare. Acum Maia Sandu, la fel ca și Plahotniuc, vrea să utilizeze CC ca instrument de luptă împotriva majorității parlamentare.

Atunci a fost și o hotărâre care spunea că Parlamentul poate fi dizolvat. A fost și un decret semnat de Pavel Filip în locul președintelui. El a numit și data alegerilor parlamentare anticipate în septembrie 2019. Exact același lucru îl face acum Maia Sandu. Vreau să le amintesc asta actualilor membri ai CC. Acolo sunt doi membri ai PAS-ului și un membru al Platformei „DA”. Dacă va fi luată acum o astfel de decizie, dumneavoastră credeți că majoritatea parlamentară nu ar putea să aprobe decizii la fel ca în iunie 2019, să declare statul capturat de către Curtea Constituțională?

Eu vă amintesc ce a spus Comisia de la Veneția în vara anului 2019. A dat dreptate majorității parlamentare, nu lui Plahotniuc. Și credeți că de data aceasta îi va da dreptate Maia Sandu și nu majorității parlamentare… Vreți să ajungem la un astfel de blocaj? Să vedem. Sper foarte mult că membrii CC, pe care eu i-am felicitat, le-am înmânat legitimațiile… Eu sper că ei nu-și vor schimba de două ori pe lună poziția, așa cum s-a întâmplat lunea trecută, față de 23 februarie. Dacă vor lua această decizie… Majoritatea parlamentară reprezintă voința poporului și majoritatea parlamentară nu va permite ca acest Parlament să fie dizolvat”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul unei intervenții pe rețelele de socializare.

De asemenea, fostul președintele a ținut să precizeze că alegerile anticipate nu vor fi în luna mai-iunie, așa cum vrea Maia Sandu. „Noi suntem în plină pandemie, avem zilnic peste 2000 de cazuri de infectare. Noi avem suficiente pârghi pentru a nu admite acest lucru. Mai mult ca atât, nu pot avea loc scrutine electorale atât timp cât nu este acoperire financiară”, a conchis Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

IULIA 26.03.2021 12:22

Dodon prin avertizările sale, cu certitudine, confirmă că el, împreună cu PSRM și în cîrdășie cu Șor au săvîrșit fraudele bancare, iar acum, cînd se clatină pămîntul de sub picioare, mai demonstrează că aceștea au și capturat statul și puterea în stat. Majoritatea parlamentară compusă din hoți nu constituie și majoritatea celor, care i-au votat în baza promisiunilor goale. Apoi se mai atestă faptul că, majoritatea criminală din Parlament se ține cu dinții, doar ca să nu aibă loc alegerile parlamentare anticipate, pentru a nu se pomeni în afara parlamentului, ci în cadrul pușcăriilor, unde le este locul hoților. Pentru Dodon nu înseamnă nimic nici numărul susținătorilor Președintelui Sandu la alegerile din 15 noiembrie 2020 în raport cu cei, care prin erori au fost impuși să voteze separat pe PSRM și partidul "Șor", care se bîrfeau ca babele unii pe alții. Sugerez Președintelui Maia Sandu faceți apel către popor, ca poporul să ceară dizolvarea Parlamentului, compus din majoritatea criminală.

marin 26.03.2021 14:21

psrm a devenit ma îndrăzneț decând le-a venit în ajutor PD și PDA....

Moșul 26.03.2021 14:36

decât s confirmi că Dodon de acum a turbat nu poți nimic de spus.

SeVeN 26.03.2021 19:36

După un asemenea atac bădărănesc, de măhălăgioaică, la adresa Curţii Constituţionale, al acestul ins umflat în pene, al cărui gură nu-i mai tace, în special de la fiasco său din noiembrie 2020 şi care debitează cu tonele, peste capetele noastre, enormităţi, debilisme "politice" din cele mai crase, ar fi absolut şi logic, şi juridic îndreptăţit ca Înalta Curte să-l pună la punct, la respect. Or, acest caricatural "făt-frumos" din poveştile socialiştilor chiar că a luat-o razna, chiar că a devenit ridicol, dar, totodată - şi asta deja e alarmant - periculos pentru ţară! Opriţi-l pe Dodon!!!, or poate din cauza acutizării de primăvară, el chiar nu-şi dă seama ce face...

Marcel 27.03.2021 01:42

Cu cât Dodon și șaica hoților simt că li se apropie ora adevărului, cu atât ei devin mai agresivi și mai solidari.Se numește- tactica șacalilor. Ei nu pot doar un singur lucru înțelege și anume, că mai devreme ori mai târziu vor trebui să răspundă de tot ce au făcut în detrimentul țării și societății.

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md