05:15:11 23.07.2018
 
Stiri

Judecătoria Buiucani a fixat data când va pronunța SENTINȚA în privința lui Chiril Lucinschi. Fostul deputat pledează NEVINOVAT și aduce argumente

Anticorupție 16.03.2018 10:40 Vizualizări1159 Autor: Ziarul National
Judecătoria Buiucani a fixat data când va pronunța SENTINȚA în privința lui Chiril Lucinschi. Fostul deputat pledează NEVINOVAT și aduce argumente oficial.md

Ex-deputatului Chiril Lucinschi va afla pe 4 aprilie, ora 10.00, sentința Judecătoriei Buiucani în privința sa. Procurorii, care îl acuză de Chiril Lucinschi că ar fi spălat bani, cer ca fostul parlamentar să fie condamnat la șase ani și jumătate de închisoare.

Procuratura Anticorupție a solicitat instanței să-l condamne pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani la 6 ani și 6 lunide închisoare; pentru falsul în declarații - amendă în mărime de 27 500 de lei; confiscarea sumei de 23 000 de euro – bani ridicați în cadrul perchezițiilor, precum și a 1/2 cote-părți a învinuitului din două terenuri și o casă de locuit din municipiul Chișinău.

Lucinschi, căruia i-a fost prelungită măsura preventivă de arest la domiciliu, respinge toate acuzațiile și solicită să fie achitat de instanța de judecată. Și asta pentru că este învinuit de faptul că trebuia să știe că mijloacele financiare pe care companiile lui Ilan Șor i le-a transferat în baza unor contracte, proveneau din activități ilegale. Avocații spun că însuși Ilan Șor a declarat, în timpul audierilor, că banii au proveniență legală. Avocații mai spun că toate afirmațiile acuzării sunt declarații, iar fostul deputat consideră că, dacă instanța va ține cont de toate argumentele, el ar trebui să fie achitat.

„Pentru prima dată în Moldova eu cred că s-a pornit un dosar penal fără ca să fie la bază vreo infracțiune principală. La ce trebuie să mă aștept? Eu trebuie să mă aștept la achitare, fiindcă dosarul acesta pur și simplu, reieșind din ceea ce s-a prezentat astăzi, este fabricat”, a declarat Chiril Lucinschi după ședința în care a spus ultimul cuvânt în fața instanței.

„Însăși învinuirea adusă lui Chiril Lucinschi este una ilegală. În actul de punere sub învinuire, domnul procuror nu a indicat din care infracțiuni ar fi provenit acești bani pe care pretinde că Chiril Lucinschi i-ar fi spălat”, spune avocata Corina Stratan, citată de TV 8.

Avocații au obținut și un răspuns de la Procuratura Generală din Letonia, care a confirmat că procurorii moldoveni nu au cerut informații despre rulajele bancare ale celor trei companii din grupul Șor, care își au conturile în Letonia. Judecătoarea a refuzat să anexeze probele la dosar și a spus că se va expune mai târziu.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.07.2018 09:29 Nicolae Negru Oligarhia pre limba ei piere, iar Dod...

16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md