05:45:08 20.06.2024
Stiri

Iubitorii de animale îi sar în cap lui Chirtoacă. Ce îi nemulțumește

Social 16.09.2013 15:55 Vizualizări2318 Autor: Tatiana Scutaru
Iubitorii de animale îi sar în cap lui Chirtoacă. Ce îi nemulțumește www.gandul.info


Edilul capitalei Dorin Chirtoacă a revenit la problema câinilor fără de stăpân din municipiu. Chirtoacă se teme ca în Chișinău să nu se repete cazul micuțului mâncat de maidezi într-un parc din București. „Un azil pentru câini sau sterilizarea lor nu rezolvă problema în esență. Vreau introducerea obligațiunii de a înregistra fiecare animal de companie și, automat, conform convenției europene a drepturilor animalelor, eutanasierea în termen de 10 zile, dacă nu e revendicat”, a afirmat Chirtoacă, în cadrul ședinței serviciilor și subdiviziunilor Primăriei Chișinău.

Tudor Manev, directorul ÎM Regia „Autosalubritate”, a replicat că, la momentul actual, se organizează nouă brigăzi, iar pretorii de sector au primit scrisori de la ei. „Începem iarăși raiduri prin sectoare. Am lucrat în ultima perioadă pe la școli și grădinițe, cât erau copiii în vacanțe. Acum începem mai activ să lucrăm”, a spus Manev.

Organizațiile nonguvernamentale care luptă pentru protecția drepturilor animalelor au criticat dur decizia edilului. „Decizia de a eutanasia animalele de pe stradă este una inumană, ei nu rezolvă problema, ci doar consecințele ei. Această atitudine este inumană și primitivă”, afirmă Vitalie Popov de la grupul de inițiativă „Protecția Animalelor în Moldova”.

Asociațiile intenționează să organizeze un marș de protest pe 28 septembrie. „Vrem să atragem atenția publică și să cerem autorităților responsabilitate față de animale. Ele au ajuns în stradă numai din vina omului. Noi cerem adoptarea unei legi pentru protecția animalelor, noi nu susținem eutanasierea animalelor. Aceasta este ultima metodă folosită, atunci când nu mai sunt alte posibilități”, crede Popov.

Amintim că proiectul de construcție a unui azil pentru maidanezii, inițiat în 2010, nu a luat foc din lipsă de fonduri.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md