04:20:59 29.01.2023
Stiri

Învinuitul Dodon ar putea reveni în AREST. Socialistul s-a dezlănțuit la adresa șefei Procuraturii Anticorupție

Actualitate 28.11.2022 09:28 Vizualizări2592 Autor: Ziarul National
Învinuitul Dodon ar putea reveni în AREST. Socialistul s-a dezlănțuit la adresa șefei Procuraturii Anticorupție


Procurorul Petru Iarmaliuc a atacat cu recurs hotărârea Curții Supreme de Justiție (CSJ) privind eliberarea lui Igor Dodon din arest la domiciliu și plasarea sub control judiciar. Dodon susține că ar fi vorba de o „acțiune ilegală” a șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și procurorului de caz, Petru Iarmaliuc. Recursul va fi examinat astăzi, începând cu ora 15.00.

„Se vede ca actuala conducere neexperimentată a Procuraturii Anticorupție în persoana domnișoarei Dragalin și acel procuror lipsit de experiență și competență, delegat ilegal să reprezinte acuzarea, nu se pot împăca cu faptul că am fost eliberat de CSJ din arest la domiciliu, așa că au depus recurs. Drept că legea nu prevede, în acest caz, o astfel de procedură pentru procurori, fapt cunoscut chiar și de studenții de la facultațile de drept”, spune Dodon.

Socialistul, cercetat penal pe opt capete de acuzare, inclusiv pentru trădare de patrie, fiind plătit cu un salariu de peste 200 de mii de lei lunar de la Moscova, crede că procurorii ar acționa la comanda guvernării.

„Însă, nu putem să nu luăm în calcul că atât conducerea actuala a Procuraturii Anticorupție, cât și acest procuror lipsit de experiență ar putea acționa și sub presiunea guvernării, care vrea o condamnare arbitrară, urgentă și cu orice preț. Acest „recurs” va fi un adevărat „test” de integritate și legalitate al CSJ, care în cazul în care va proceda într-un mod vădit contrar legii, va determina întreaga societate și comunitate juridică să considere că ipoteza unor proceduri echitabile în cazul meu a suferit un eșec lamentabil. Și încă ceva, am auzit deunăzi, că domnișoara Dragalin zice că nu prea cunoaște dosarul instrumentat împotriva mea. Cu toate acestea, se dă cu părerea, creează percepții, chiar dacă acționează fără a cunoaște în detalii cazul și aplicând duble standarde, ceea ce e inadmisibil într-un stat de drept”, a adăugat Dodon.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


tanasa 28.11.2022 10:21

te temi de romani, tzigan inputit ce esti? vine danilet si iti crapa teasta. de atita zgheri, mujlan puturos!

Damian 28.11.2022 10:52

Nu publicati opinia IUDEI de la Sadova! Puscarie pe viata tradatorului de neam si tara, criminalului, care a furat banii de la gurile copiilor flamanzi. JOS IUDA kgb-sta!

ion 28.11.2022 11:00

Competentul in a primi kulioace si obisnuitul cu finantarea externa simpte ca daca mai absenteaza de la "serviciu" din cauza arestlui, curatorii rusi il concediaza, lipsindu-l de "salariul" gras in favoarea vreunui ivan ceban.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md