06:38:51 29.03.2020
 
Stiri

Investitori din Italia, interesați să construiască o fabrică în R. Moldova cu 130 de milioane de euro: Vor să transforme deșeurile în brichete de combustibil

Economie 26.02.2020 15:14 Vizualizări1419 Autor: Ziarul National
Investitori din Italia, interesați să construiască o fabrică în R. Moldova cu 130 de milioane de euro: Vor să transforme deșeurile în brichete de combustibil


Un grup de oameni de afaceri din Italia ar fi dispus să investească în R. Moldova pentru construcția unei fabrici de prelucrare a deșeurilor.

Costurile proiectului s-ar ridica la circa 130 de milioane de euro, viitoarea fabrică urmând a sorta, recicla și transforma deșeurile în brichete de combustibil.

Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, care a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri din Italia.

„Investitorii au precizat că vor acoperi în totalitate costurile proiectului, ce sunt estimate la circa 130 de milioane de euro. Potrivit lor, acest proiect va ajuta țara noastră în problema reciclării deșeurilor, iar principalul beneficiu rezidă în faptul că nu are efecte nocive asupra mediului, procedura de prelucrare a deșeurilor fiind una inofensivă. Din cele prezentate, proiectul este unul interesant și inovativ, ce ar reduce cantitatea de deșeuri depozitate, iar cele ce nu pot fi reciclate ar putea fi transformate în energie termică - un beneficiu economic. Vom discuta intenția unui concept de proiect cu toate instituțiile de resort, vom analiza oportunitățile, impactul, pentru că este necesar să identificăm și să aplicăm cea mai bună metodă de valorificare e deșeurilor. Vom lua în calcul, în primul rând, minimalizarea efectelor nocive asupra mediului înconjurător”, a scris ministrul Perju pe Facebook.

Investitorii italieni au menționat că un proiect similar este realizat în țara lor, iar din prelucrarea a nouă milioane de tone de deșeuri se obțin 4,5 milioane de tone de brichete.

Menționăm că anual în Republica Moldova sunt produse circa un milion de tone de deșeuri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

20.03.2020 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Spălarea și stropșea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md