12:31:15 03.12.2021
Stiri

INVESTIGAȚIE // Cine sunt funcționarii care i-au eliberal ILEGAL acte killerului Proca și cum au SCĂPAT de pedeapsă

Anticorupție 24.11.2017 12:58 Vizualizări6461 Autor: Ziarul National
INVESTIGAȚIE // Cine sunt funcționarii care i-au eliberal ILEGAL acte killerului Proca și cum au SCĂPAT de pedeapsă
Iuliana Dzero


Iuliana Dzero este fosta inspectoare de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) care a dat avizul fals ce a permis la eliberarea pașaportului pe numele killerului moldovean Vitalie Proca. Cu acest document de identitate, Proca a părăsit Republica Moldova, de mai multe ori, inclusiv ca să mitralieze un tânăr la București şi să-i administreze câteva gloanțe bancherului Gherman Gorbunţov, aflat la Londra.

La acel moment, asasinul nu avea dreptul la perfectarea pașaportului. Era condamnat și își executa pedeapsa cu termen de probă.

Procurorii au învinuit-o pe fosta inspectoare de depășirea atribuțiilor de serviciu și neglijență în serviciu. După aproape patru ani de proces, în prima instanță, judecătorii au găsit-o vinovată de săvârșirea mai multor infracțiuni, însă Dzero a scăpat de pedeapsă „în legătură cu survenirea termenului de prescripție”, arată „RISE Moldova” într-o investigație.

Iuliana Dzero are 34 de ani. Din 2004 până în 2013 a deținut funcția de inspectoare a Direcţiei Informaţii şi Evidenţă Operativă din cadrul MAI, fiind responsabilă de verificarea anchetelor parvenite de la ,,CRIS Registru” (reorganizată în Agenția Servicii Publice – n.r.) şi a „cererilor-chestionar” pentru eliberarea pașapoartelor.

„Cineva trebuia să pună acolo o ștampilă, o iscălitură. Corect? Respectiv, din zece oameni s-a nimerit să fiu eu. […] Am spus în prima instanță și acum am spus, eu nu-l cunosc pe domnul Proca. […] Domnul Proca a avut legături, cum acuma el peste tot spune, cu cineva anume, cu care el acuma, el numește nume, nume, nume. Faceți o legătură cine acum e la putere, cine atunci era la conducerea „CRIS Registru” și de unde s-a eliberat pașaportul. Eu, un simplu inspector nu am avut legături cu miniștri și vice-miniștri…”, a declarat Iuliana Dzero.

Ludmila Goncearenco este angajata „CRIS Registru” care s-a ocupat de perfectarea pașaportului pe numele lui Proca. În calitate de martoră în dosarul penal pe numele Iulianei Dzero, Goncearenco a declarat că, Proca a obținut pașaportul după ce a depus cererea, iniţial, la un alt oficiu de eliberare a documentelor şi, ulterior, în mod repetat la oficiul unde lucra ea.

Citiți întreaga investigație AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Dragos 24.11.2017 12:31

Cine, cine oare? Cine daca nu Filipoc, executantul si holopul interlopului si asasinaului Plahoit? Cine, cine este astazi calare pe tara fara stat? Paduchele-lat Plahoit, el e legea, el e satrapul, el e Pegra, el e Spalatoria, el e individual maniac-depresiv ca a comandat omorul si tot el este Nasul Cosa Nostra care a pus de o majoritate parlamentara con-fortabila, o(ri)ficial si in mod banditesc l-a uns pe Filipoc in postul pe care il ocupa. In fine, daca ii mai vomati pe asasinii pd-rasti, paduchele-lat pd-rast va invata cum se trage in piept. Si veti mai avea, stimati fani profan, locuri de...sa beti posirca si sa fumati iarba si sa haliti cocaina in liniste si sa violati si sa ucideti si sa traficati fatiscane, organe, ovule, arme, droguri si nimic sa nu patiti.

Vasile 24.11.2017 12:45

Dragoș tu esti prost sau te prefaci? Filat era premier pe atunci, tot PLDM detinea controlul MAI-ului unde lucra Dzero, deci hai sa analizezi cine-i dadea lui Usatîi legitimatia de consilier si imunitate tot pe atunci? Desigur Filat. tunci cum dreaq implici iar pe Plaha si Filip in toata schema altor oameni?

DInu 24.11.2017 13:09

Iata de ce trebuie de luptat cu coruptii, pentru ca sa nu poata oric ucigas sa-si facatreburile ilegale mituind functionarii publici.

timofei 24.11.2017 13:22

cel mai interesant ca registru n-are treaba cu asta actionand in baza cazierului, pe carel il ofera MAI in acel timp controlat de Filat! cu consilier principal - Usatii!

realist 24.11.2017 17:13

ACEST CAZ O SA SE CLARIFICE DOAR CIND USATII VA FI INCATUSAT SI TRAS LA RASPUNDERE

Rustin 24.11.2017 19:49

Da Usatâi, nu-i deloc de vină cu carnetul de consilier al premierului?!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md