13:27:59 12.04.2024
Stiri

Integrare europeană: Procesul de screening explicativ a demarat astăzi la Bruxelles cu domeniul JUSTIȚIEI din R. Moldova

Actualitate 21.02.2024 17:27 Vizualizări933 Autor: Ziarul National
Integrare europeană: Procesul de screening explicativ a demarat astăzi la Bruxelles cu domeniul JUSTIȚIEI din R. Moldova


Procesul de evaluare a compatibilității legislației naționale cu cea a Uniunii Europene a demarat astăzi la Bruxelles cu capitolul 23, care se referă la justiție. Mai exact, membrii Comisiei Europene explică funcționarilor de la Chișinău care este acquis-ul UE aferent acestui domeniu, pentru a îmbunătăți cadrul normativ autohton.

Capitolul 23 numit „Sistem judiciar și drepturi fundamentale” include patru dimeniuni: sistem judiciar, politici anticorupție, drepturi fundamentale și cele ale cetățenilor UE.

„Astăzi dăm start oficial la procesul de screening explicativ. La Bruxelles se află acum o delegație din partea Ministerului Justiției și instituțiilor subordonate responsabile de capitolul 23. Urmărim cu atenție calendarul de screening pe care îl avem pentru reuniunile explicative și organizăm ședințe preparatorii cu fiecare grup de lucru, ca să ne asigurăm că mergem la Bruxelles pregătiți”, a anunțat astăzi, în debutul ședinței de Guvern, Rodica Crudu, adjuncta vicepremierei pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov.

Potrivit Ministerului Justiției, acest exercițiu este necesar în procesul de pregătire a Republicii Moldova pentru etapa screening-ului bilateral, în cadrul căreia va fi prezentat, pe fiecare capitol de negociere, cadrul normativ și instituțional național, precum și calendarul transpunerii legislației UE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md