14:53:26 06.02.2023
Stiri

Inculpatul Dodon, ACUZAT că ar pune PRESIUNE pe martori și prezintă informații TRUNCHIATE din dosarul său. Procuratura Anticorupție: „O strategie de spălare la față în mod public”

Actualitate 06.12.2022 20:19 Vizualizări2216 Autor: Ziarul National
Inculpatul Dodon, ACUZAT că ar pune PRESIUNE pe martori și prezintă informații TRUNCHIATE din dosarul său. Procuratura Anticorupție: „O strategie de spălare la față în mod public”


Socialistul Igor Dodon, cercetat penal pe opt capete de acuzare, ar încerca să pună presiune pe martori. Acuzația a fost lansată de Procuratura Anticorupție, după ce inculpatul Dodon a lansat un site pe care a publicat materiale din dosarul său, nume și fotografii ale martorii acuzării cu declarațiile acestora făcute de-a lungul timpului împotriva sa.

„Procuratura Anticorupție s-a informat despre lansarea site-ului inculpatului Dodon Igor. Caracterul acestei acțiuni este unul total politic și are ca și scop discreditarea autorității justiției. De asemenea, denotă o strategie de „spălare la față” în mod public și de a pune presiune pe martori, precum și pe instanța de judecată”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Totodată, Procuratura Anticorupție susține că ar fi incompletă informația plasată „de către inculpatul” Dodon: „În dosar există și alte materiale, care susțin acuzarea. Actul justiției trebuie să aibă loc în sala de judecată, sub lupa riguroasă a legii și trebuie să poarte un caracter obiectiv, departe de intențiile populiste și politice. Nu ne vom lăsa atrași într-un joc de circumstanțe și nu vom admite ca imaginea și autoritatea procurorilor să fie discreditată de inculpați”.

Procuratura Anticorupție subliniază că va urmări felul în care vor decurge lucrurile și va reacționa în măsura în care va considera că este afectată autoritatea și credibilitatea justiției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md