09:10:54 23.07.2018
 
Stiri

Incredibila poveste a unui POLITICIAN DE SUCCES. Motivul pentru care a intrat în politică întrece orice IMAGINAȚIE

Știri 23.10.2017 11:40 Vizualizări1114 Autor: Ziarul National
Incredibila poveste a unui POLITICIAN DE SUCCES. Motivul pentru care a intrat în politică întrece orice IMAGINAȚIE

Kakhaber Kaladze (39 de ani) a fost ales ieri primar al oraşului Tbilisi. Georgianul a obţinut 51% din voturi, conform numărătoarei oficiale. Este pentru a doua oară când fostul fotbalist va ocupa o funcţie importantă în Georgia. Din 2012 până în acest an, Kaladze a fost ministru al Energiei şi vicepremier al Georgiei. A demisionat în vară pentru a candida la primăria Capitalei.

Kaha Kaladze s-a cocoţat pe un munte de glorie la Milan şi a devenit unul dintre preferaţii lui Silvio Berlusconi. A întors banii cu lopata, dar nimic nu l-a ajutat în cel mai greu unu la unu al vieţii. Băiat şcolit, fostul internaţional gruzin le-a oferit toate ghetele cu crampoane şi toate tricourile prietenilor. Pentru că a ales să lupte pe un alt teren. Fără faulturi, doar umăr la umăr. Şi-a pus cravata de politician şi a pornit într-o cursă de uzură cu un singur scop în minte. Să schimbe ceva în ţara sa. De la educaţie până la nivelul de trai şi protecţia tinerilor. Protecţia tinerilor, sănătate şi... lupta împotriva mafiei. Kaha a devenit ministru al Energiei mai întâi. Tip tonic şi săritor, mereu deschis la provocări - a pozat pentru Armani în Italia - a primit în casă o armată de jurnalişti cu tot felul de idei, primul georgian câştigător al Ligii Campionilor a fixat mereu, din start, coordonatele discuţiei: fără un subiect tabu...

...subiectul tabu. Noul primar din Tbilisi şi-ar fi dorit să-şi găsească fratele, pe Levan, în orice stare. Numai în viaţă să fi fost. "În fiecare zi, când mă trezesc de dimineaţă, mă gândesc doar la el. Nu ştiu dacă este mort sau viu. Eu mă rog la Dumnezeu să mi-l aducă acasă zâmbind", spunea Kaladze, prin 2003. Ce s-a întâmplat? După transferul la AC Milan, o veste avea să-l lovească în moalele capului. A înălţat rugăciuni şi şi-a spus mereu că nu i se poate întâmpla tocmai lui. Fratele său mai mic, Levan, fusese răpit de două persoane costumate în poliţişti. 385.000 de euro era suma de răscumpărare pe care o cereau atacatorii. Mâhnit de lipsa de soluţii a serviciilor secrete din Georgia, fostul fundaş a intenţionat chiar să părăsească Georgia şi să devină cetăţean ucrainean. A renunţat până la urmă... când au început să vină primele indicii. Dar a ales să intre în viaţa politică şi să încerce să schimbe ceva.

Răpit de Mafia cecenă în 2001 şi căutat de Serviciile Secrete din Georgia până în 2005, la ordinul preşedintelui de atunci - Eduard Şevarnadze, ultimul ministru de externe al URSS înainte să se destrame -, trupul studentului la medicină a fost găsit pe 6 mai 2005 într-un tomberon din Estul Georgiei, alături de alte opt cadavre. Opt luni au trecut până când experţii FBI au efectuat zeci de teste asupra cadavrului pentru ca Levan Kaladze să fie identificat. La un an şi jumătate distanţă, în martie 2007, doi bărbaţi - David Asatiani şi Merab Amisulşvili - erau condamnaţi la 25 de ani, respectiv 5 ani de închisoare.

Fotbalistul Milanului a privit demn cum s-a desfăşurat procesul şi atât. A mers mai departe şi s-a concentrat pe famlie şi fotbal. Pe 14 iulie 2009, când Anouki, soţia lui Kaha, a adus pe lume primul fiu al cuplului, cei doi l-au botezat Levan.

Fostul fotbalist de la Dinamo Tbilisi, Dinamo Kiev, Milan şi Genoa se implică acum nu numai în viaţa politică, ci şi pentru cauze nobile. Participă la evenimente destinate tinerilor şi promovează sportul în toate mediile. Vrea să dea înapoi ceea ce sportul i-a oferit lui. Nu face pasul în spate când diferitele echipe de rugby îl invită să lege o grămadă ordonată - for fun sau la meciuri demonstrative - şi nici nu-i devine prieten vreun cârcel când invitaţia de la o cursă de alergare îi ciocăne la uşă.

Ca exemplu, în 2015 a alergat cot la cot cu 1.000 de oameni din Georgia la maratonul Wings for Life care a avut loc în acelaşi timp pe toate continentele. În ochii fiecărui partener de mişcare, de ieri sau de azi, noul primar din Tbilisi îşi regăseşte măcar pentru câteva clipe privirea celui cu care alerga în jurul casei părinteşti din Samtedia. Privirea lui Levan.


Levan, fratele lui Kaha, în stânga


Levaniko, fiul lui Kaladze, la retragerea fostului fundaş al Milanului, în 2013

  • 86 de meciuri în naţionala Georgiei a strâns fostul fundaş
  • 1 gol a marcat Kaladze pentru prima reprezentativă
  • 8,5 milioane de euro a atins cota sa de piaţă în 2008
  • 16 milioane de euro a trimis Silvio Berlusconi în conturile lui Dinamo Kiev (2001)
  • 1,86 m e înălţimea fostului fundaş


Cu soţia sa, Anouki


Cu doi dintre cei trei băieţi. Levaniko, fiul căruia i-a dat numele fratelui său, în stânga


Alături de Paolo Maldini


La meciul de retragere


Manechin pentru Armani


În campanie electorală

Sursa: prosport.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.07.2018 09:29 Nicolae Negru Oligarhia pre limba ei piere, iar Dod...

16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md