Încă o facultate a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va avea extensie la Bălţi
Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi intenţionează să lanseze din toamnă admiterea la o extensie din municipiul Bălţi, cum mai au în prezent Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi Facultatea de Fizică a UAIC. Este vorba despre o secţie pe învăţământ juridic, profil juridic, în care doresc pentru început să primească doar studenţi la licenţă, zi, scrie ziaruldeiasi.ro.
„Lucrăm în prezent la dosarul de acreditare, avem în plan o cifră de şcolarizare de 50 de studenţi, ca să se poată studia pe două grupe a câte 25 de studenţi. Vor merge să predea profesori de la Iaşi, dar vor fi cooptate şi cadre didactice de la Bălţi sau Chişinău, pentru că unii dintre ei au fost absolvenţii noştri, chiar şefi de promoţie“, a declarat profesorul Tudorel Toader, rectorul ales al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi.
Admiterea este programată să se deruleze exact ca la Iaşi, cu test eliminatoriu de limbă română, gramatică, în format de tip grilă, care să conteze în procent de 50% din media finală.„Nu se deosebeşte cu absolut nimic decât prin locaţie, vom păstra şi vom avea aceleaşi exigenţe“, a adăugat Tudorel Toader.
Astfel, facultatea intenţionează să-şi suplimenteze şi numărul de studenţi, cât şi finanţarea primită de la bugetul de stat, fiindcă un student într-o astfel de extensie are un echivalent mai mare în materie de bani primiţi de la buget. Dacă acreditarea programului la ARACIS va decurge fără probleme, cursurile pot începe în această toamnă.
Situație EXCEPȚIONALĂ în Transnistria: Riscurile ca gazele rusești să nu mai fie furnizate către malul stâng al Nistrului „sunt mari”
Elena Lasconi, reacție după ce Curtea Constituțională a anulat alegerile prezidențiale: „Statul român a călcat în picioare democrația”
„Moldelectrica”, după ordinele date de premierul Recean: „Suntem în discuții cu Transelectrica privind majorarea capacității comerciale de import al energiei electrice din sistemul electroenergetic al României”