17:09:11 17.05.2022
Stiri

Fostul director SIS RÂDE de operațiunea polițiștilor privind „teroriștii” de la Bălți: „Îmi pare că este gândită de niște schizofrenici”

Social 26.11.2015 15:39 Vizualizări8277 Autor: Galina Munteanu
Fostul director SIS RÂDE de operațiunea polițiștilor privind „teroriștii” de la Bălți: „Îmi pare că este gândită de niște schizofrenici” moldova.org


Fostul director interimar al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Valentin Dediu, râde de operațiunea polițiștilor din nordul R. Moldova care au anunțat astăzi, cu mare tam-tam, despre reținerea a 13 membri ai unei grupări criminale care urma să acapareze mai multe instituții ale statului.

„Sincer să vă spun, îmi pare că este gândită de către niște schizofrenici. Care este raportul de forță? Să intre într-un magazin? Ce să facă? Să ia produse alimentare și să mănânce? Pare a fi un joc al unor copii de clasa a X-a care s-au jucat de-a țara-n bunghi. Deocamdată, nu văd la ce urma să ducă acest atac sau dacă exista un scop. Legătura cu partidele politice nu sunt, cu liderul de la Bălți – tot nu, cu Tiraspolul… tot nu văd. Posibilitatea că ei vor să destabilizeze situația nu o găsesc aici. Dacă ar fi fost așa, oare nu găseau alte persoane mai capabile pentru asta? Au ajuns la niște copii, unii dintre care sunt și cu antecedente penale? Ceva nu ajunge aici… Nu se vede aici mâna unui specialist care a dorit o lovitură de stat. Sigur, trebuie să fim precauți, nu neg”, a spus pentru Ziarul NAȚIONAL Valentin Dediu.

Amintim că oamenii legii au anunțat că membrii grupării criminale din nordul R. Moldova, care au fost reținuți ieri, 25 noiembrie, urmau să atace mai multe instituții ale statului. O hartă, publicată pe site-ul Inspectoratului General al Poliției, arată că, pe lângă Unitatea militară și Penitenciarul din Bălți, dar și să jefuiască oamenii de afaceri și să preia controlul uzinelor din nordul R. Moldova, aceștia urmau să atace și niște instituții de cultură din capitală. Este vorba despre Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Magazinul „UNIC”, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Palatul Național, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieșu”, dar și Filiala „Moldova Agroindbank” de pe bd. Ștefan cel Mare, 182.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md