19:10:09 26.09.2020
 
Stiri

În ziua moțiunii de cenzură, Uniunea Europeană a acordat Republicii Moldova 30 de MILIOANE de euro

Economie 08.11.2019 17:28 Vizualizări6618 Autor: Ziarul National
În ziua moțiunii de cenzură, Uniunea Europeană a acordat Republicii Moldova 30 de MILIOANE de euro


Republica Moldova a recepționat astăzi prima tranșă de asistență macrofinanciară, în valoare de 30 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

Este vorba despre un grant în valoare de 10 milioane de euro, recepționat astăzi, pe 8 noiembrie, care va fi direcționat la finanțarea deficitului bugetar, dar și de 20 de milioane de euro, debursate sub formă de împrumuturi pe parcursul lunii octombrie curent.

Asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova acordată de către Uniunea Europeană reprezintă o operaţiune de finanţare în valoare de până la 100 de milioane euro, dintre care 60 milioane euro vor fi acordate sub formă de împrumut și 40 milioane euro - sub formă de grant.

De asemenea, pe 7 noiembrie 2019 au fost recepționate două tranșe din suportul bugetar în cadrul asistenței bugetare oferite Republicii Moldova, în valoare totală de 25 de milioane de euro. Banii vor fi utilizați pentru realizarea unor reforme-cheie demarate de Guvern în domeniul poliției, luptei împotriva corupției și spălării banilor, agriculturii și dezvoltării rurale.

Precizăm că, datorită sprijinului UE, poliția moldovenească a reușit să continue modernizarea și profesionalizarea structurilor sale. De asemenea, grație suportului din partea UE, Moldova a sporit competitivitatea sectorului agroalimentar prin investiții în agricultură, crearea grupurilor de producători agricoli și acordarea ajutorului necesar unităților agroalimentare în comerțul cu UE. Finanțarea din partea UE a contribuit, de asemenea, la alinierea la standardele de calitate internaționale și ale UE privind siguranța alimentelor. Programul UE a sprijinit și inițiativele de dezvoltare rurală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md