03:33:33 20.09.2019
 
Stiri

Igor Munteanu: „Dacă PD ar ști ce este onoare și ar trata responsabil cetățenii R. Moldova, atunci ar fi primul dintre partide care ar susține proiectele de de-oligarhizare a statului, anunțate de Blocul ACUM”

Politică 14.03.2019 16:07 Vizualizări2103 Autor: Ziarul National
Igor Munteanu: „Dacă PD ar ști ce este onoare și ar trata responsabil cetățenii R. Moldova, atunci ar fi primul dintre partide care ar susține proiectele de de-oligarhizare a statului, anunțate de Blocul ACUM”

„Dacă Partidul Democrat (PD) ar ști ce este onoare și ar trata responsabil cetățenii R. Moldova, poate că atunci acesta ar fi primul dintre partide care ar susține proiectele de de-oligarhizare a statului, anunțate de Blocul „ACUM”. Asta ar fi hârtia de turnesol pe care s-ar clădi ceva”, susține deputatul Blocului „ACUM”, Igor Munteanu, care a comentat pentru Ziarul NAȚIONAL oferta lansată astăzi de democrați.

Vicepreședintele PD, Andrian Candu, a anunțat astăzi o nouă invitație la dialog adresată Blocului „ACUM”, spunând că democrații sunt gata să propună inclusiv funcția de premier acestei entități politice care ar urma să-și asume guvernarea.

„Noi știm că impunitatea, manipularea și oligrhia sunt stihiile în care PD se simte ca peștele în apă în acest moment. Când Andrian Candu vorbește de „dialog”, mă gândesc la comisia parlamentară din 2018 deschisă pe „cazul Kozlovska” cu scopul de a hăitui liderii opoziției și, eventual, de a-i aresta în ajun de alegeri. Tot un fel de „open dialogue” s-ar fi numit, ca să folosesc conjunctivul lui Andrian, dar în stil NKVD. Atunci când dă lecții Andrian pe tema izolării și autoexcluderii, mă gândesc cu groază la bieții profesori turci, izolați de SIS și apoi extrădați cu ajutorul serviciilor speciale turcești direct în beciurile lui Erdogan în care sunt torturați rivalii săi politici. Iar atunci când vorbește Candu despre „asumarea guvernării”, mă gândesc de încredere la ziua în care vom aduce publicului raportul Kroll-2, un pas bun spre o justiție dreaptă contra hoților din BEM și aliaților lor politici. Astea-s faptele, nu vorbele dulci pe care le mestecă liderii PD pentru a demonstra justețea fabulii cu „vulpea și strugurii acri”. I s-a înăcrit publicului de propaganda voastră și de căutarea de pretexte pentru a rămâne la guvernare”, a declarat Igor Munteanu pentru Ziarul NAȚIONAL.

Menționăm că Andrian Candu a anunțat că democrații așteaptă Blocul „ACUM” la discuții până la începutul săptămânii viitoare și, dacă va mai urma un refuz, democrații vor decide asupra acțiunilor de mai departe ale celor 30 de deputați aleși pe 24 februarie.

Blocul „ACUM” a respins nu numai invitația la discuții a democraților, dar și pe cea a socialiștilor, propunând în schimb un set de „legi antioligarhice” și îndemnând toți deputații să le voteze la primele ședințe ale Parlamentului pentru a scoate R. Moldova din captivitate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Daniela 14.03.2019 16:32

Da cine mă rog e munteanu și blocul acum ca PD să facă așa cum vor ei? pfff.. Kem oni sebia vozamnili.

Denis 14.03.2019 16:50

Pai blocul ACUM nu vrea sa faca alianta, dar de aici propune careva initiative. Sa faca alianta si sa propuna aceste proiecte, pentru a le vota in parlament. Actiunele vorbesc pentru om, dar nu vorbele lui.

Spencer 14.03.2019 17:40

Aum vom vedea dacă ACUM sunt în stare să treacă de la omul de proteste, la omul de stat, responsabil de soarta cetățenilor care i-au încredințat votul, dar din câte se ve de deocamdată - nu, aceeași victimizare, aceeași veșnică opoziție și oleacă de apă de ploaie. Jalnic.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md