06:55:34 17.06.2024
Stiri

Igor Grosu, după succesul de la europarlamentare al PNL din România și al PPE, cel mai mare grup din Parlamentul European: „Vom avea la Bruxelles deputați care vor negocia de la egal la egal pentru a obține mai multe lucruri bune pentru R. Moldova”

Actualitate 10.06.2024 13:35 Vizualizări1435 Autor: Ziarul National
Igor Grosu, după succesul de la europarlamentare al PNL din România și al PPE, cel mai mare grup din Parlamentul European: „Vom avea la Bruxelles deputați care vor negocia de la egal la egal pentru a obține mai multe lucruri bune pentru R. Moldova”


Cetățenii R. Moldova care au participat duminică la alegerile europarlamentare din România au demonstrat că „moldovenii sunt europeni” și că „le pasă de marea familie europeană”, susține președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu.

Potrivit liderului partidului aflat la guvernare în R. Moldova, basarabenii au fost „mulți și exemplari” duminică la vot, atunci când i-au ales pe cei „care vor face ca vocea R. Moldova să fie auzită în Parlamentul European”.

„Am fost mulți și exemplari, am fost 56 714, cei mai activi alegători din afara României, ceea ce reprezintă o creștere de 50% față de precedentele alegeri europene. Prin votul exprimat ieri, R. Moldova intră pe harta electorală a Europei și a României. Moldovenii au demonstrat și de această dată că sunt europeni și le pasă de marea familie europeană. Prin votul exprimat, am arătat maturitate, spunând NU extremismului politic și populismului, spunând că R. Moldova crede în democrație”, a declarat astăzi Igor Grosu, în cadrul unei conferințe de presă susținute în fața sediului PAS.

Președintele Parlamentului a felicitat Partidului Național Liberal (PNL) din România pentru rezultatele obținute în R. Moldova - peste 55% din voturile acordate, dar și cele înregistrate în România.

„Datorită votului exprimat ieri, vom avea în Parlamentul European deputați care vor negocia de la egal la egal cu colegii din Parlament pentru a obține mai multe lucruri bune pentru R. Moldova, pentru România și pentru întreaga Europa. Această prezență este un argument pentru toată Europa că oamenii din R. Moldova au un cuvânt de spus către direcția în care merge UE”, a punctat Igor Grosu.

Liderul PAS a felicitat și cel mai mare grup politic din Parlamentul European – Partidul Popular European, din care fac parte atât PAS, cât și PNL, în jurul căruia va fi formată din nou o coaliție de guvernare la nivelul UE.

„Împreună cu așa aliați puternici vom munci ca în anul 2024 să învingă democrația, iar democrația se apără prin vot, ceea ce am făcut la alegerile locale, la alegerile europarlamentare și ceea ce vom face pe 20 octombrie anul acesta. Vom demonstra că vocea noastră este puternică, că suntem europeni și că ne pasă de viitor”, a încheiat liderul PAS.

Amintim că Alianța PSD-PNL a câștigat alegerile europarlamentare din R. Moldova cu 54,9% din voturile exprimate, potrivit datelor oficiale publicate pe site-ul prezenta.roaep.ro. Pe locul al doilea s-a situat Alianța Dreapta Unită cu 23,1%, urmată de REPER - 5,5%. AUR a acumulat 4,6% din voturi din partea cetățenilor români din R. Moldova.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 689 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md