12:57:21 22.04.2024
Stiri

Guvernul va rămâne în continuare fără PATRU miniștri: „Nu mai are rost să numim ÎNLOCUITORI”

Politică 26.05.2017 11:09 Vizualizări3092 Autor: Ziarul National
Guvernul va rămâne în continuare fără PATRU miniștri: „Nu mai are rost să numim ÎNLOCUITORI”


Premierul Pavel Filip susține că actuala majoritate parlamentară nu va mai desemna conducători în fruntea Ministerul Apărării, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, precum și la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Întrebat în Parlament de ce întârzie atât de mult numirea noilor miniștri, Filip a spus că „nu e o întrebare simplă”. „De ceva timp, aceste funcții rămân vacante. Dar vă întreb dacă mai are sens să venim cu numiri, dacă în curând vom veni în Parlament cu reforma Guvernului? În opinia mea. nu are rost acum să numim acești conducători, deoarece vom avea o nouă structură a Guvernului”, a menționat Filip, care prezintă astăzi raportul de activitate a Guvernului în Legislativ.

De asemenea, prim-ministrul recunoaște că relațiile cu președintele Igor Dodon, cel care semnează decretele de numire a miniștrilor, nu sunt dintre cele mai bune, dar nu-și face griji că șeful statului va împiedica aprobarea noii structuri a Guvernului.

„Există Constituția care trebuie să fie respectată”, a spus oficialul.

Amintim că cele patru ministere au rămas fără conducători din diverse motive. Ministerul Apărării a rămas fără ministru după ce Anatol Șalaru a fost demis printr-un decret prezidențial. Ministerul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor a rămas fără conducător după ce Vasile Botnari a fost numit în funcția de director general al „Moldova-Gaz”. În cazul Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, precum și al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare e vorba de cercetarea penală a miniștrilor Iurie Chirinciuc și Eduard Grama. Ultimul și-a anunțat demisia, după ce a fost reținut într-un dosar de corupție, iar Iurie Chirinciuc este, de asemenea, în arest.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md