23:12:21 22.05.2024
Stiri

MAI le dă o noutate bună cetățenilor

Social 01.10.2013 13:33 Vizualizări5165 Autor: Vitalie Hadei
MAI le dă o noutate bună cetățenilor


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vrea să excludă în totalitate fenomenul corupției în rândul angajaților, iar din acest motiv va continua implementarea noilor tehnologii de supraveghere. Totodată, cetățenii cărora le vor fi lezate drepturile de către angajații poliției vor avea posibilitatea să raporteze aceste abuzuri prin intermediul unui nou serviciu care urmează să fie lansat de MAI.

„În curând va fi lansat un număr scurt (SMS), prin intermediul căruia cetățenii vor putea să raporteze cazurile când unii polițiști nu-și fac onest meseria. Chiar îi încurajăm pe toți să ne atenționeze când au loc asemenea cazuri, deoarece doar așa vom putea accelera reformarea poliției. Nu exclud că mai sunt cazuri de corupție, dar trebuie să ne implicăm cu toții pentru a dezrădăcina acest fenomen”, a declarat ministrul de Interne, Dorin Recean, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV.

Potrivit ministrului, un alt factor care va duce la excluderea factorului uman în aplicarea amenzilor este instalarea în două intersecții din capitală a camerelor de luat vederi. „Deja au fost instalate cinci console în două intersecții din capitală. Curând va fi pregătit și centrul de monitorizare video a acestor intersecții. Astfel, se va exclude factorul uman în aplicarea amenzilor. Omul va primi prin poștă amenda și va avea posibilitate să o achite direct la bancă. Pe parcurs, vor fi instalate camere video și în alte intersecții”, a precizat sursa citată.

Dorin Recean a explicat și de ce agenții de circulație sunt nevoiți să scoată plăcuțele de înmatriculare și să amendeze șoferii care parchează neregulamentar. „Poliția nu are intenția să scoată aceste plăcuțe de înmatriculare și să amendeze șoferii. Și asta pentru că suntem conștienți că nu sunt amenajate suficiente locuri de parcare. Poliția intervine doar atunci când e necesar de a fluidiza traficul. Noi avem în permanență contacte cu administrația publică locală și sperăm că se va rezolva această problemă”, a menționat ministrul.

Sursa citată s-a referit și la faptul că poliția s-a separat de politic. „Nu se mai întâmplă ca în trecutul neîndepărtat, când cineva folosea poliția. Nu vrem să se mai întâmple cazuri asemănătoare cu cele produse în aprilie 2009. Acum se fac speculații că am efectuat percheziții la un membru de partid, de unde am ridicat un întreg arsenal de muniții și arme. Dacă nu interveneau deputații comuniști, nici nu aveam să știm că respectivul cetățean e membru de partid. Și asta pentru că s-au efectuat peste 100 de percheziții. Aceste percheziții se fac conform legii”, a punctat Dorin Recean.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md