00:27:41 23.05.2024
Stiri

Călin Vieru despre monumentul poetului: „Aproape două milioane de lei. Autoritățile n-au dat niciun ban”

Important 02.09.2013 13:35 Vizualizări2265 Autor: Ziarul National


Călin Vieru despre monumentul poetului: „Aproape două milioane de lei. Autoritățile n-au dat niciun ban”
Călin Vieru, fiul regretatului poet Grigore Vieru, este încântat de felul în care a fost realizată și arată statuia dezvelită sâmbătă, de Ziua Limbii Române, în Cimitirul central din strada Armenească, lângă mormântul lui Grigore Vieru.

„Asemenea monument este o operă de artă. Dacă am face un top, acesta s-ar regăsi în primele cinci din punct de vedere arhitectural printre cele care există astăzi. Statuia a fost realizată de Constantin Constantinov, fiul lui Nea Costache”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Călin Vieru.

Întrebat dacă unui asemenea monument nu i-ar sta mai bine pe bd. Grigore Vieru din capitală unde l-ar vedea mai multă lume, Călin Vieru a spus că „statuia a fost concepută de la început pentru a fi instalată în cimitir. Crucea din spate pe care se sprijină poetul este, de fapt, un copac”.

Fiul poetului nu crede că pe bulevardul care poartă numele poetului ar putea fi instalat un alt monument dedicat lui Grigore Vieru. „După felul în care autoritățile au acționat până acum, e puțin probabil. Nu prea îmi vine a crede”, zice Călin.

Potrivit acestuia, monumentul dezvelit sâmbătă la cimitir a costat familia „un milion și jumătate de lei statuia și încă 400 de mii de lei lucrările de instalare a acesteia”. „Nimeni altcineva nu a contribuit financiar”, spune Călin Vieru.

Amintim că sâmbătă, de Ziua Limbii Române, președintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă, scriitori, dar și oameni simpli au participat la dezvelirea monumentului lui Grigore Vieru care îl prezintă pe poet în picioare, cu mâinile și picioarele încrucișate, sprijinit de cruce.

Raisa Lozinschi

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md