04:09:56 01.04.2020
 
Stiri

Guvernul Cioloș vrea să LEGE malurile de Prut la Centenarul Unirii

Știri 27.04.2016 09:57 Vizualizări1505 Autor: Ziarul National


Guvernul Cioloș vrea să LEGE malurile de Prut la Centenarul Unirii

Guvernul României va propune Parlamentului un proiect de lege dedicat împlinirii unui secol de la Marea Unire, cu o componentă de infrastructură care va include autostrada Târgu-Mureș – Iași – Ungheni. Anunțul a fost făcut chiar de premierul de la București, Dacian Cioloș, scrie infoprut.ro.

„Intenţia noastră este să propunem Parlamentului un proiect de Lege a Centenarului care să includă şi o componentă a unor proiecte de infrastructură pe care să le dedicăm Centenarului şi această autostradă, din punctul nostru de vedere, ar trebui să fie parte a acestui proiect pe care să ni-l asumă ca atare, indiferent ce se întâmplă din punct de vedere politic”, a declarat primul ministru în cadrul unei întâlniri cu parlamentari din regiunea Moldovei.

Șeful Guvernului a făcut această referire în contextul în care le-a subliniat senatorilor şi deputaţilor care reprezintă judeţele din R. Moldova că este foarte important să se realizeze conexiuni de transport între regiunile istorice ale ţării, Muntenia, Transilvania şi R. Moldova.

„Autostrada Târgu-Mureş – Iaşi – Ungheni este un proiect pe care vrem să-l ţinem în actualitate, chiar dacă în momentul de faţă nu avem resurse bugetare pentru a-l putea executa ca atare. Din calculele făcute, costul total integral al proiectului este undeva la 4 miliarde de euro (…). Costul studiului de fezabilitate şi al proiectului tehnic este undeva la 6 milioane de euro şi aici vom încerca să găsim resurse anul acesta”, a precizat Cioloş.

La sfârșitul lunii februarie, zeci de parlamentari au lansat ideea unei Legi a centenarului sub numele de Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Legea ar urma să aibă drept scop insituirea obligativității sărbătoririi unui secol de la Marea Unire.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md