16:53:33 23.01.2021
 
Stiri

Guvernarea de la Chișinău anunță că este DETERMINATĂ să ELIMINE propaganda rusească din spațiul informațional al R. Moldova. Plahotniuc începe „curățenia” de la postul ORT pe care îl retransmite?

Politică 13.06.2017 12:10 Vizualizări3516 Autor: Ziarul National
Guvernarea de la Chișinău anunță că este DETERMINATĂ să ELIMINE propaganda rusească din spațiul informațional al R. Moldova. Plahotniuc începe „curățenia” de la postul ORT pe care îl retransmite?


Președintele Partidului Democrat (PD) și coordonatorul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, spune că e determinat să securizeze spațiul informațional al R. Moldova de propaganda rusească. În acest sens, democrații vor înregistra astăzi în Parlament un proiect de Legea privind securizarea spațiului informațional.

„Noi ne dorim deja de câțiva ani să venim cu un asemenea proiect de lege, dar tot ni s-a spus că nu e timpul, că nu trebuie să facem acest lucru în campania electorală etc. Cred că e momentul să demonstrăm că avem voință politică să ne securizăm spațiul informațional. R. Moldova este vulnerabilă la campaniile de manipulare care vin prin intermediul posturilor rusești retransmise în R. Moldova. Prin informațiile transmise, aceste posturi ne defăimează țara. Curg o mulțime de informații false pe care nimeni nu le poate dezminți. Volumul acestor știri este uriaș”, a precizat astăzi Plahotniuc, proprietarul postului de televiziune „Prime” careretransmite pe teritoriul R. Moldova postul rusesc „ORT”.

În același timp, liderul PD a specificat că proiectul de lege nu este unul radical, așa ca al ucrainenilor, care au interzis definitiv posturile rusești. „Acest proiect nu prevede închiderea posturilor rusești pe teritoriul R. Moldova. Urmează să fie sistate doar programele informativ-analitice. Vor fi păstrate emisiunile de agrement”, a promis sursa citată.

La rândul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a dat asigurări că acest proiect va viza absolut toate posturile de televiziune, inclusiv ORT, care aparține lui Vlad Plahotniuc. „În cazul în care administratorii acestor posturi nu vor respecta legea, atunci riscă sancțiuni pecuniare, inclusiv retragerea licenței”, a anunțat Candu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Dorin 13.06.2017 13:09

Plahotniuc a spus demult ca va elimina de pe Prime, retransmiterea la "Pervii Canal"

Noi am decis 13.06.2017 13:41

Ești un Caziol

Vova 13.06.2017 13:52

Super, astfel partidele pro-ruse nu vor mai ajunge la conducerea RM, în felul acesta la scurt timp scăpăm de ei!

Redactia 13.06.2017 13:54

Noi am decis ca utilizatorul ,,Noi am decis'' este un caziol

Marius Cosmin 13.06.2017 14:12

PsD-ul a promis ca vor mari pensiile de la inceputul acestui an. Daca tot va laudati cu crestere economica...Plahotniuc! Show me the money!

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md