23:42:59 24.06.2024
Stiri

Grup de Mentorat pentru Republica Moldova, constituit la nivelul miniștrilor Agriculturii din UE: Chișinăul țintește lansarea unui amplu program de suport EU4Agriculture for Moldova, până în anul 2025

Actualitate 23.03.2023 14:39 Vizualizări1178 Autor: Ziarul National
Grup de Mentorat pentru Republica Moldova, constituit la nivelul miniștrilor Agriculturii din UE: Chișinăul țintește lansarea unui amplu program de suport EU4Agriculture for Moldova, până în anul 2025


Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) de la Chișinău propune constituirea unui grup de mentorat la nivelul miniștrilor Agriculturii din UE. Subiectul a fost abordat astăzi de către viceprim-ministrul Vladimir Bolea în cadrul unei întrevederi online cu ambasadorii Republicii Moldova în statele membre ale Uniunii Europene.

„Obiectivul grupului de mentorat va fi de a facilita transferul de expertiză, de a consulta și susține MAIA în demersurile legate de integrare în UE și armonizarea legislației pe segmental agricol. Pornind de la ideea că vrem să preluăm modelele de succes înregistrate de colegii din UE și să evităm greșelile făcute de ei în procesul de preaderare la comunitatea europeană, conștientizăm necesitatea de a avea alături parteneri, prieteni și mentori. Grupul de mentorat ar putea întreprinde și activități de lobby la nivelul structurilor europene, pentru a transmite inițiativele și mesajele noastre”, a menționat Vladimir Bolea.

De asemenea, oficialul a comunicat că republica noastră țintește lansarea unui amplu program de suport EU4Agriculture for Moldova, până în anul 2025.

Programul este conceput deja în alte state non-UE și este focusat pe creșterea investițiilor în sectorul agroalimentar și sporirea nivelului de cunoștințe și competențe al producătorilor agricoli, al participanților în lanțurile valorice prin furnizarea extinsă de servicii de consultanță, precum și prin îmbunătățirea oportunităților economice în zonele rurale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md