10:45:26 26.02.2024
Stiri

GROAZNIC // Cum plănuiau cei de la ISIS să-l omoare pe Prințul George

Știri 25.05.2018 18:30 Vizualizări2040 Autor: Ziarul National


GROAZNIC // Cum plănuiau cei de la ISIS să-l omoare pe Prințul George Sursa: click.ro

Au ieșit la iveală planurile ISIS! Presa britanică a informat că intențiile grupării teroriste islamice erau, printre altele, legate de uciderea micuțului Prinț George, fiul Ducilor de Cambridge, William și Kate.

Gruparea teroristă ISIS a reușit, de-a lungul timpului, să-și însușească multe atacuri tragice, organizate în diferite țări. Și Marea Britanie a fost ținta participanților mișcării extremiste, aceștia revendicând numeroase carnagii din Londra. Se pare, însă, că unul dintre scopurile către care aceștia erau îndemnați să acționeze era acela de a ucide un membru al Familiei Regale Britanice, instigatorii lor concentrându-se în special asupra Prințului George, în vârstă de patru ani.

În urmă cu o zi, presa britanică a dezvăluit că un susținător influent al mișcării radicale islamiste a încurajat participanții ISIS să organizeze atacuri teroriste la școala unde este înscris Prințul George, fiul cel mare al Ducilor de Cambridge, informează The Sun. Husnain Rashid, în vârstă de 32 de ani, folosea rețelele media ca mijloc de exprimare a acestor îndemnuri. Profilul unde acesta publica mesajele alarmante se numea Lone Mujahid.

Dezvăluirile șocante pentru Casa Regală au fost făcute inițial de procuratura britanică, în urma unui proces ce-l visează pe Husnain, organizat la tribunalul regal Woolwich, din Londra. Reprezentanții procuraturii au declarat că inculpatul propunea, ca metode de ucidere, injectarea de otravă în îngheţată și atacarea prinţului George, în timp ce acesta se afla la şcoala St Thomas’s Battersea, din sud-vestul Londrei.

Conform declarațiilor procuroarei Annabel Darlow, acuzatul „nu făcea distincţii între adulţi şi copii, între membri ai forţelor combatante şi civili(…) El sugera să injecteze otravă în înghețata din magazine și atacarea prințului George la prima lui școală”, a explicat aceasta.

Mai mult decât atât, Husnain a publicat în mediul online o poză cu micul Prinț, alături de adresa școlii la care acesta învăța, urmată de mesajul amenințător: „Nici măcar familia regală nu va fi iertată”. Inculpatul făcea, de asemenea, schimb de mesaje cu un terorist din Siria, Omar Ali Hussain, prin care cei doi plănuiau diverse atacuri, Husnain ajutând și la îndeplinirea lor. Acesta este acuzat de multe astfel de tentative de atacuri și de instigare la violență, după ce echipajele de poliție au găsit informații compromițătoare într-un telefon ce-i aparținea.

Bărbatul a fost arestat anul trecut, în noiembrie. Rashid a respins acuzaţiile de pregătire de acte teroriste şi de încurajare a terorismului, urmând să fie supus unui proces, care se vehiculează că va dura şase săptămâni.

Sursa: click.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md