08:26:54 23.09.2018
 
Stiri

Adolescentă, condamnată la închisoare pe viață pentru un plan eșuat

Știri 05.08.2018 10:03 Vizualizări608 Autor: Ziarul National
Adolescentă, condamnată la închisoare pe viață pentru un plan eșuat Sursa: realitatea.net

Cea mai tânără femeie din Marea Britanie condamnată pentru o tentativă de atac terorist se numește Safaa Boular și a primit o sentință extrem de dură.

Safaa Boular din Vauxhall, Londra, a fost condamnată pentru pregătirea unui act terorist, după ce i s-a interzis să plece în Siria unde voia să se alăture Statului Islamic.

Împreună cu mama și cu sora ei, arestate și ele, Safaa Boular făcea parte din prima celulă teroristă ISIS alcătuită doar din femei, potrivit BBC.

Pentru două capete de acuzare legate de tentative de atentat terorist, tânăra de 18 ani a primit o condamnare pe viață, cu posibilitatea de reanalizare a termenului după minim 13 ani.

Și sora ei mai mare, Rizlaine Boular, 22 de ani, a primit aceeași sentință pe viață, cu termen minim de închisoare de 16 ani.

Boular s-a îmbrăcat la proces în haine occidentale și a declarat că a fost de-radicalizată după ce a scăpat de influența violentă a grupării teroriste, dar judecătorii nu au fost impresionați de dezicerile tinerei.

Mama celor două a primit doar șase ani pentru asistarea planurilor celor două „mirese jihadiste”. Dacă nu interveneau la timp serviciile secrete britanice, tinerele urmau să efectueze un atentat terorist la Westminster.

Sursa: realitatea.net

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md