17:46:26 08.03.2021
 
Stiri

GREVA transportatorilor // Guvernul NU acceptă ultimatumurile înaintate de transportatori și îi cheamă pe aceștia la DIALOG

Economie 11.12.2019 15:00 Vizualizări2034 Autor: Ziarul National
GREVA transportatorilor // Guvernul NU acceptă ultimatumurile înaintate de transportatori și îi cheamă pe aceștia la DIALOG Facebook/Octavian Țîcu


Sute de transportatori au organizat astăzi un protest în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), prin care și-au exprimat nemulțumirea vizavi de faptul că autoritățile nu acceptă ajustarea tarifelor pentru călătoriile cu autobuzul și microbuzul. Șoferii și-au parcat sute de microbuze și autobuze în PMAN și au claxonat îndelung în semn de protest. De asemenea, astăzi au fost suspendate circa 1 000 de curse în toată R. Moldova.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa, a declarat că transportatorii suportă pierderi, șoferii au salarii foarte mici, iar unitățile de transport sunt vechi. Toate aceste lucruri se întâmplă, potrivit lui Alexa, în condițiile în care tariful pentru călătorii nu a fost modificat de mai mulți ani.

La începutul săptămânii trecute, APOTA a anunțat că au avut negocieri privind majorarea tarifului pentru transportul regulat de pasageri, în urma căreia au fost identificate mai multe măsuri care ar permite micșorarea costurilor operatorilor de transport.

Ca rezultat, APOTA a informat că a fost întocmit un proiect de Memorandum de înțelegere, semnarea căruia ar putea determina operatorii de transport să reducă cerința privind majorarea tarifului de la 92 bani per km la 74-76 bani per km. Memorandumul nu a fost încă semnat, iar tariful este de 48 de bani per km. Acest tarif a fost stabilit încă în anul 2013, informează moldpres.md.

De partea cealaltă, Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a invitat transportatorii auto la dialog, chiar dacă anterior s-a ajuns la o înțelegere de principiu privind ajustarea tarifelor. În cadrul unei ședințe cu reprezentanții companiilor specializate în transportul de pasageri, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a precizat că „problema tarifară din domeniu este una ce a fost neglijată pe parcursul mai multor ani”.

„Totodată, considerăm că abordarea acesteia de o manieră ultimativă fără, a lua în calcul calitatea și siguranța serviciilor pentru călători, nu este o abordare corectă”, a menționat ministrul Anatol Usatîi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
08.03.2021 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, șefă de ...

05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md