13:21:14 25.02.2020
 
Stiri

VIDEO // GRANT de 15 milioane de euro, acordat de Germania: Peste 170 de mii de moldoveni urmează să fie racordați la APEDUCTUL Chișinău - Strășeni - Călărași, cu o lungime de 53 de km

Economie 05.06.2019 12:18 Vizualizări796 Autor: Ziarul National


VIDEO // GRANT de 15 milioane de euro, acordat de Germania: Peste 170 de mii de moldoveni urmează să fie racordați la APEDUCTUL Chișinău - Strășeni - Călărași, cu o lungime de 53 de km

Peste 170 de mii de locuitori din raioanele Strășeni și Călărași vor avea acces la apă potabilă de calitate, urmare a construcției apeductului Chișinău - Strășeni - Călărași. Pentru realizarea acestui proiect, Guvernul Germaniei a alocat un grant de 15 milioane de euro.

Pentru demararea lucrărilor de construcție a apeductului, la Guvern a fost semnat astăzi Acordul de cooperare între Ministerul Agriculturii, Dezvoltӑrii Regionale şi Mediului, Agenția Apele Moldovei, Consiliile Raionale Străşeni și Călărași, primăriile oraşelor Străşeni și Călăraşi, Agenţia de Dezvoltare Regionalӑ Centru și S.A. Apă Canal Chişinău.

Proiectul prevede construcția a 53 km de apeduct, care, în prima etapă, va asigura cu apă potabilă de calitate 30 de mii de locuitori ai orașelor Strășeni și Călărași. În etapa a doua vor fi conectate și alte localități din cele două raioane, astfel încât toți cei 170 de mii de locuitori din raioanele Strășeni și Călărași vor avea acces la apă potabilă.

„Nu există țară în lume care s-a dezvoltat şi trăiește bine, neavând dezvoltată infrastructura. Și aici vorbesc despre accesul la apă, la rețelele de canalizare, drumuri și iluminat stradal. În ultimii trei ani, 240 de mii de oameni au fost conectați la apă potabilă. Totodată, accesul la apă și servicii de sanitație sunt fixate și în Strategia Moldova 2030, prin care Guvernul s-a angajat ca până în 2030,99% din populație să aibă acces la apă de calitate, iar 90% – la rețele de canalizare”, a declarat premierul Pavel Filip.

Lucrările de construcție a apeductului Chișinău - Strășeni - Călărași urmează să înceapă la finele anului 2020.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md