05:58:53 18.07.2024
Stiri

Ghimpu explică de ce partidele de dreapta NU pot ajunge la o înțelegere „pentru DOBORÂREA regimului”: „Fiindcă la mijloc este Țopa”

Politică 13.09.2018 10:12 Vizualizări4062 Autor: Ziarul National
Ghimpu explică de ce partidele de dreapta NU pot ajunge la o înțelegere „pentru DOBORÂREA regimului”: „Fiindcă la mijloc este Țopa”


Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, crede că partidele de dreapta proeuropene nu vor ajunge la o înțelegere în perspectiva alegerilor parlamentare și nu vor reuși să „doboare regimul de la guvernare” atât timp cât la mijloc vor fi interesele lui Victor Țopa, nașul liderului Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase.

Fiind întrebat dacă împărtășește optimismul Maiei Sandu, care a admis că sfârșitul actualei guvernări este foarte aproape, „mai aproape decât credem”, Ghimpu și-a adus aminte că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate l-a votat pe Andrian Candu în funcția de spicher.

„Cine l-a votat pe Candu? Eu sau Maia Sandu? Cine l-a votat dintre noi doi? Hai să nu amăgim lumea. Eu vreau să doborâm acest regim, dar vorba aia: unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea crește. Acum Plahotniuc are o tactică ca noi să ne batem între noi, iar el să iasă cu un vot mai mult la alegeri. De asta trebuie de așezat la masa de discuții pentru a vedea cum se poate de mers în circumscripții”, a declarat Ghimpu în cadrul emisiunii „Politica”, de la TV 8.

Sursa citată menționează că, acum, cei din PPDA și PAS se gândesc doar la ei și cum să ajungă în Parlament. „Dacă te gândești numai la tine să vii în Parlament și să aperi interesele lui Țopa sau nu știu cui… Mă scuzați, dar asta e problema. Din cauza asta nu e o înțelegere între noi, fiindcă la mijloc e Țopa. El a fost la mine cu Val Butnaru. Să-l ajut în lupta cu Plahotniuc, cu acțiunile de la „Victoriabank”. Eu i-am spus că nu sunt avocat, dar președinte”, a adăugat acesta.

Întrebat de ce Victor și Viorel Țopa nu-s extrădați, mai ales că anterior afirma că ar fi protejați de miniștri ai Justiției care erau delegați de Partidul Liberal Democrat din Moldova, Ghimpu a spus: „Am întrebat și acum de ce nu sunt extrădați. Germania nu vrea. Poate este o înțelegere cu ei. Timpul o să ne arate. Oligarhii nu-s dansatori de horă mare. Oligarhii sunt dansatori de miliarde. La ei tot timpul muzica se schimbă”, a conchis liberalul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md