02:33:01 05.07.2020
 
Stiri

GEST // Un grup de studenți de la UTM și USMF „Nicolae Testemițanu” confecționează ecrane de protecție pentru medici: „Un exemplu de solidarizare cu sistemul medical”

Social 31.03.2020 10:21 Vizualizări1984 Autor: Ziarul National
GEST // Un grup de studenți de la UTM și USMF „Nicolae Testemițanu” confecționează ecrane de protecție pentru medici: „Un exemplu de solidarizare cu sistemul medical”
Poză simbol


Un grup de studenți de la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) și de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) și-a unit eforturile pentru a ajuta sistemul medical antrenat în lupta cu pandemia de COVID-19.

Mai exact, tinerii confecționează viziere (ecrane de protecție - n.r.) extrem de necesare pentru personalul medical ce tratează bolnavii de COVID-19.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că autoritățile le-au pus studenților la dispoziție spații protejate, pentru ca aceștia să confecționeze vizierele.

CITIȚI și Zeci de instituții medicale din R. Moldova au comandat peste 15 000 de VIZIERE: Primele donații au ajuns la Spitalul Clinic Republican și la Institutul de Medicină Urgentă

„Ieri au fost repartizate 2 000 de ecrane de protecție pentru instituțiile medicale spitalicești atât dintre cele strategice, cât și raionale. Capacitatea de producere este enormă. Vor fi câteva mii de viziere care vor fi distribuite în toată republica. Țin să le mulțumesc pentru inițiativă și exemplul de solidarizare cu sistemul medical”, a declarat astăzi Vorica Dumbrăveanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md