06:34:15 06.12.2021
Stiri

GEST // Un grup de studenți de la UTM și USMF „Nicolae Testemițanu” confecționează ecrane de protecție pentru medici: „Un exemplu de solidarizare cu sistemul medical”

Social 31.03.2020 10:21 Vizualizări2880 Autor: Ziarul National
GEST // Un grup de studenți de la UTM și USMF „Nicolae Testemițanu” confecționează ecrane de protecție pentru medici: „Un exemplu de solidarizare cu sistemul medical”
Poză simbol


Un grup de studenți de la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) și de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) și-a unit eforturile pentru a ajuta sistemul medical antrenat în lupta cu pandemia de COVID-19.

Mai exact, tinerii confecționează viziere (ecrane de protecție - n.r.) extrem de necesare pentru personalul medical ce tratează bolnavii de COVID-19.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că autoritățile le-au pus studenților la dispoziție spații protejate, pentru ca aceștia să confecționeze vizierele.

CITIȚI și Zeci de instituții medicale din R. Moldova au comandat peste 15 000 de VIZIERE: Primele donații au ajuns la Spitalul Clinic Republican și la Institutul de Medicină Urgentă

„Ieri au fost repartizate 2 000 de ecrane de protecție pentru instituțiile medicale spitalicești atât dintre cele strategice, cât și raionale. Capacitatea de producere este enormă. Vor fi câteva mii de viziere care vor fi distribuite în toată republica. Țin să le mulțumesc pentru inițiativă și exemplul de solidarizare cu sistemul medical”, a declarat astăzi Vorica Dumbrăveanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md