01:16:10 26.06.2024
Stiri

GEST superb // Cum au salvat două CELEBRITĂȚI o femeie bolnavă de cancer

Știri 08.02.2018 08:02 Vizualizări2175 Autor: Ziarul National
GEST superb // Cum au salvat două CELEBRITĂȚI o femeie bolnavă de cancer sursa: eva.ro


Gemma Nuttall, o femeie de 29 de ani, a aflat că are un cancer agresiv când era gravidă. Kate Winslet şi DiCaprio au strâns fonduri şi au ajutat-o să lupte.

„Îţi mulţumesc. Mi-ai salvat viaţa”. Aceste cuvinte pe care Gemma Nuttall i le-a transmis cu lacrimi în ochi salvatoarei sale celebre sunt tot ceea ce îi poate da un om simplu, aflat la ananghie, unui alt om care l-a ajutat. Dar ce greutate au aceste cuvinte când vin din partea cuiva care luptă cu cancerul şi acum poate trăi pentru a mulţumi!

Teribil de emoţionată, Gemma i-a mulţumit într-un interviu televizat actriţei Kate Winslet pentru că a organizat o acţiune de strângere de fonduri prin care a adunat 338.000 de euro, bani care au finanţat tratamentul medical. Când a aflat de cazul tinerei, vedeta în vârstă de 42 de ani l-a cooptat şi pe bunul ei amic Leonardo DiCaprio în acţiunea sa caritabilă, iar obiectivul urmărit a devenit mai uşor de atins. „Atât de mult bine a ieşit din această situaţie. Uitaţi-vă la Gemma, e frumoasă, şi nu mai are cancer”, a felicitat-o Kate în urmă cu un an, după ce tânăra a învins prima oară cancerul.

Invitată în emisiunea „This Morning” difuzată de postul TV britanic ITV, Gemma i-a transmis un mesaj actriţei: „Vreau doar să-ţi spun mulţumesc mult pentru efortul tău. Mi-ai salvat viaţa.”

Gemma Nuttall, din Rossendale, comitatul englez Lancashire, a aflat că are o formă agresivă de cancer ovarian în timp ce era gravidă. Ea a refuzat să ia medicamentele care i-ar fi putut salva viaţa pentru că acestea ar fi pus capăt sarcinii. Fetiţa ei, Penelope, s-a născut fără probleme de sănătate, dar medicii i-au dat mămicii teribila veste că nu mai putea face nimic împotriva cancerului şi că nu mai are mult de trăit, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

În loc să cedeze, Gemma a continuat să creadă că se poate face bine. Împreună cu mama sa, ea a lansat o campanie de strângere de fonduri, cu un obiectiv greu de atins, dar necesar pentru a urma un tratament într-o clinică din Germania despre care auzise că face „minuni”.

Îi trebuiau 300.000 de lire, aproximativ 338.000 de euro, iar misiunea părea imposibilă, fiindcă timpul presa. Dar a avut noroc.

Kate Winslet a aflat de cazul ei şi a început să lucreze împreună cu Leo DiCaprio pentru a strânge banii de care Gemma avea nevoie. Actriţa şi-a pierdut mama în mai anul trecut şi acest eveniment nefericit a determinat-o să se implice. „Când am intrat în povestea cu Gemma, mama mea a primit o prognoză proastă după patru ani de luptă. Am început să caut soluţii în altă parte şi am aflat de acest tratament în Germania. Şi imediat am găsit o petiţie de la cineva pentru campania prin care Gemma să beneficieze de imunoterapie. M-am gândit la această sărmană femeie, la faptul că mai avea câţiva ani de aşteptat ca să primească tratament”, a mărturisit vedeta.

„Apoi am intrat pe platforma Go Fund Me. Atunci avea doar 9.000 de lire şi m-am gândit că nu pot lăsa lucrurile aşa. Mama mea nu era deloc bine, aşa că m-am gândit că ar fi tare mândră dacă aş putea ajuta o altă mamă tânără”, a mai spus ea.

Kate a luat legătura cu mama tinerei bolnave şi au convenit asupra modului în care aveau să coopereze pentru a strânge banii.

„Am început să vorbesc cu toţi cei pe care îi ştiu, care sunt foarte darnici şi care au fost impresionaţi de povestea Gemmei. Am strâns 200.000 de lire (225.000 de euro) atunci şi m-am gândit că este timpul să-l sun pe prietenul meu, Leo, să-l întreb dacă putem face un dineu caritabile, ceva de genul ăsta. Iar el a zis că putem face ceva şi mai bun şi m-a rugat să vin la Saint Tropez ca să facem câteva evenimente la care să dăm ca premiu şansa de a lua o cină privată cu Jack şi Rose (personajele din „Titanic” - n.r.) şi să strângem fonduri. În timp ce strângeam bani pentru Gemma am creat o altă fundaţie pentru a ajuta şi alţi oameni aflaţi în aceeaşi situaţie”, a povestit actriţa.

Zis şi făcut. Cei doi au strâns restul sumei de care Gemma avea nevoie, iar tânăra a terminat tratamentul în urmă cu cinci luni şi cancerul a intrat în remisie.

„Nu pot fi mai mulţumită şi mai onorată decât să fiu capabilă să vă ajut”, le-a spus Kate Winslet celor două femei pe care le-a ajutat, Gemma şi mama sa. „Asta arată că se poate face ceva chiar şi după cele mai devastatoare veşti. Se întâmplă şi miracole”, a adăugat ea.

Micuţa Penelope a venit pe lume la 4 martie 2014. Două săptămâni mai târziu, Gemma Nuttall, de profesie asistent stomatolog, începea cele şase luni de chimioterapie. Cu ajutorul decisiv al celor doi actori care au sprijinit strângerea de fonduri, ea s-a vindecat de cancer anul trecut, dar apoi i s-a depistat un nodul în ceafă. Doctorii de la spitalul Royal Blackburn au confirmat că avea o tumoră în stadiul patru terminal.

„Am văzut cât de devastat era consultantul când mi-a spus asta. Atunci mama mea a izbucnit în lacrimi. Trebuia să fiu operată pe creier şi mi s-a spus că era posibil să nu mai fiu aceeaşi persoană după asta. A fost înfricoşător”, a povestit Gemma chinul prin care a trecut.

Operaţia a decurs bine, dar medicii nu au putut extirpa total tumora din cauza poziţiei acesteia. Rămăşiţa ţesutului canceros trebuia lovit prin chimioterapie.

Îmbuibată cu steroizi, cu un ochi care i-a rămas închis timp de şase luni, Gemma Nuttall a început să lucreze ca manager la un centru de jocuri, ca să facă rost de bani, dar după câteva luni a început să aibă dureri de cap, iar doctorii i-au depistat alte opt noi tumori în diverse zone ale capului.

Tânăra, care s-a despărţit recent de partenerul ei, spune că atunci şi-a strivit emoţiile. A urmat mai multe şedinţe de chimioterapie şi radioterapie, pierzându-şi părul pentru a doua oară. Şi după toate astea, cu toată lupta dârză pe care a dus-o, medicii i-au zis că nu mai puteau face nimic ca s-o ajute.

„Mi-au zis să-mi pregătesc testamentul şi să pun lucrurile în ordine pentru Penelope. Am fost devastată. Dar mama a zis că nu poate face asta, că n-o să-şi lase fata să moară”, a spus Gemma.

Tânăra va face din nou analize în această lună. În funcţie de rezultat, ea va urma mai multe şedinţe de imunoterapie pentru a-şi întări organismul să lupte cu cancerul. Pagina sa de pe platforma caritabilă GoFundMe a fost redeschisă şi poate primi iarăși donaţii.

Kate Winslet şi Gemma Nuttall ţin legătura şi chiar au stabilit să se întâlnească în curând, relatează Daily Mail. Tânăra ar vrea ca actriţa să o cunoască pe fetiţa sa.

„Am fost întrebată dacă regret că o am pe Penelope. Niciodată nu m-am gândit aşa. Ea mi-a salvat viaţa. Dacă n-aş fi făcut asta pentru ea, n-aş mai fi fost aici acum”, a mărturisit Gemma. Lupta continuă. Pentru Penelope, pentru mama sa, pentru ea. Și pentru toți cei care îi sunt aproape.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md