08:24:38 26.02.2020
 
Stiri

Germania oferă un GRANT de 16,5 milioane de euro R. Moldova pentru construcția apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași

Economie 29.05.2018 12:30 Vizualizări1348 Autor: Ziarul National
Germania oferă un GRANT de 16,5 milioane de euro R. Moldova pentru construcția apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași


Guvernul Germaniei va oferi un grant de 16,5 milioane de euro pentru construcția apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului transmite că lucrările de construcție a apeductului vor demara în anul 2019.

Într-o ședință care a avut loc la minister vizavi de acest proiect de îmbunătățire a infrastructurii de apă în zona de centru a Republici Moldova, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale de nivelul I și II, reprezentanți ai operatorilor apă și canalizare din raioanele Strășeni și Călărași și municipiul Chișinău au discutat detaliile privind acest obiectiv.

Principalele subiecte discutate în cadrul evenimentului au ținut de cooperarea și comunicarea cu proprietarii terenurilor ce vor fi intersectate de apeductului magistral, stabilirea localitățile ce urmează a fi conectate la apeduct etc.

„Principalele obiective ale proiectului sunt de a asigura cantitativ și calitativ cu apă potabilă populația din regiune, de a spori și îmbunătăți sănătatea oamenilor și de a le îmbunătăți condițiile de viață. Republica Moldova, din păcate, dispune de surse de apă limitate, iar în multe regiuni resursele de apă subterană înregistrează deficiențe calitative și cantitative. În acest sens, proiectul nominalizat este de o importanța strategică pentru comunitățile din raioanele Strășeni și Călărași”, a subliniat Valentina Țapiș, secretar de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Pe parcursul discuțiilor s-a evaluat potențialul S.A. „Apă-Canal Chișinău” referitor la operarea apeductului magistral și prestarea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare raioanelor Strășeni și Călărași (serviciu opțional).

Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” este finanțat de Guvernul Federal German prin intermediul băncii de dezvoltare KfW. Prima etapa a proiectului vizează construcția apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași, în acest sens Guvernul german a făcut un angajament investițional în valoare de 16,5 mln. euro sub formă de grant. Perioada de implementare a proiectului este 2019 – 2024 și prevede construcția apeductului magistral (diametrul 300 – 1 000 mm) care va livra apă potabilă de la branșamentul din municipiul Chișinău spre municipiul Strășeni și Călărași, cu conectarea ulterioară a localităților din cele două raioane.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Marian 29.05.2018 13:28

Un ajutor major oferit de Germania pentru statul nostru! Acest apeduct va face ca apa curata , sa fie mult mai accesibila pentru cetateni! O fapta buna din partea germanilor, nu ca si cazul Maiei Sandu, care vroia sa ia de la ei sirienii!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md