00:04:25 24.06.2024
Stiri

GALERIE FOTO // Prinţesa Diana, aşa cum n-o ştiai…

Monden 19.06.2017 08:30 Vizualizări5329 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // Prinţesa Diana, aşa cum n-o ştiai… sursa: eva.ro


Mai multe imagini rare din anii '80, în care Diana apare la vânătoare cu soţul ei, Charles, au fost publicate recent.

Cu părul în vânt, trezită în zori, Prințesa Diana zâmbește spre camera foto în timp ce își însoțește soțul la o vânătoare. E o zi de toamnă, iar frunzele veștede au acoperit iarba. Imaginea candidă, făcută undeva la începutul anilor '80, oferă o perspectivă rară și neretușată asupra vieții private a prințesei, necunoscută publicului.

Mai multe fotografii rare, uitate timp de câteva decenii într-un sertar, au fost găsite și publicate recent. Imaginile au aparținut unei foste menajere de la Curtea Regală a Marii Britanii și îi arată pe Diana și Prințul Charles, însoțiți de Lady Sarah Chatto, fiica Prințesei Margaret și câțiva prieteni, la o zi de vânătoare undeva în Anglia.

Diana și Charles, care se căsătoriseră cu câțiva ani înainte, erau foarte apropiați și se bucurau de astfel de escapade dincolo de ochii curioși ai presei și ai publicului. Într-una dintre imagini, Charles, îmbrăcat în costum de stofă, privește împreună cu soția sa spre câmpul acoperit de frunze.

Diana avea cizme de cauciuc în picioare, pantaloni de stofă și o jachetă Barbour, iar la gât purta o eșarfă în culorile toamnei.

În altă fotografie, Lady Di poartă ochelari de soare și glumește cu Lady Sarah Chatto, cea care fusese domnișoară de onoare la nuntă, în 1981.

Același echipament îl purtau și ceilalți participanți la eveniment, surprinși în alte imagini în timp ce se încălzeau cu băuturi fierbinți la o oprire pentru un picnic, pe o parte a drumului.

Colecția de instantanee i-au aparținut menajerei Prințesei Alexandra, verișoara Reginei Angliei, și a fost găsită într-un sertar din locuința sa, după ce a murit.

Fotografiile au fost scoase la licitație săptămâna aceasta, iar valoarea lor este greu de estimat, a declarat pentru Daily Mail un reprezentant al casei Littleton Auctions din Evesham, Worcesteshire.

Diana, Prinţesă de Wales (Diana Frances, născută Spencer) (1 iulie 1961 – 31 august 1997) a fost prima soţie a lui Charles, Prinţ de Wales, moştenitorul tronului Regatului Unit.

Diana s-a născut într-o familie britanică de nobili cu ascendenţă regală, a fost cel de-al patrulea copil al lui John Spencer, Vicontele Althorp şi al a primei lui soţii, Frances Roche, Vicontesa Althorp. A crescut în Park House, situat pe domeniul Sandringham şi a primit o educaţie aleasă în Anglia şi în Elveţia. În 1975, după ce tatăl său a moştenit titlul de Conte de Spencer, ea a devenit Lady Diana Spencer.

Nunta sa cu Prinţul de Wales pe 29 iulie 1981, susţinută la St Paul's Cathedral din Londra a atins audienţa globală de peste 750 de milioane de oameni. În timpul căsătoriei sale, Diana a purtat titlul de Prinţesă de Wales, Duchesă de Cornwall, Ducesă de Rothesay, Contesă de Chester şi Baronesă de Renfrew.

Din căsnicia sa cu Prinţul Charles s-au născut doi fii, prinţii William şi Harry. Ca Prinţesă de Wales, Diana a preluat anumite sarcini de ordin regal în numele Reginei Elisabeta a II-a. Prinţesa Diana a fost apreciată pentru munca sa caritabilă şi pentru sprijinul său faţă de Campania Internaţională pentru Interzicerea Minelor.

Diana a intrat în vizorul presei după ce căsătoria sa s-a finalizat cu divorţul pe 28 august 1996. În ciuda neînţelegerilor din viaţa personală cu Prinţul Charles, prioritatea Dianei a fost de a-şi iubi familia, respectiv pe cei doi băieţi, notează Mediafax.

„Îmbrăţişările pot face mult bine – în special pentru copii”, a dezvăluit Diana. „Trăiesc pentru băieţii mei. Aş fi pierdută fără ei”, a mărturisit ea.

Prinţesa Diana s-a stins din viață la 31 august 1997, în Paris, din cauza rănilor survenite în urma unui grav accident de maşină.Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md