03:46:00 26.04.2019
 
Stiri

Fundația Gas Natural Fenosa a lansat, la Chișinău, „Rețelele electrice inteligente”

Advertising 15.10.2014 14:40 Vizualizări2652 Autor: Ziarul National
Fundația Gas Natural Fenosa a lansat, la Chișinău, „Rețelele electrice inteligente”

PREMIERĂ // Fundația Gas Natural Fenosa a lansat, în cadrul unei atmosfere calde, cartea „Rețelele electrice inteligente”, care este considerată de experți ca fiind un suport informațional foarte important în domeniu

Lansarea cărții „Rețelele electrice inteligente” a avut loc pe 8 octombrie, într-un cadru festiv, publicația fiind editată în limba română și oferită de către Fundația Gas Natural Fenosa, în cadrul unui proiect realizat, în premieră, în Republica Moldova.

Fundația Gas Natural Fenosa a fost reprezentată de Manuel Beguer i Mayor, coordonator de proiecte internaționale, care a impresionat întreg auditoriul cu discursul său, pregătit special pentru acest eveniment și rostit în limba română, manifestându-și astfel respectul pentru poporul și cultura R. Moldova. „Această valoroasă lucrare, semnată de un grup din trei autori spanioli, cercetători în domeniul electric, reprezintă o expunere exhaustivă a sistemului electric spaniol și a posibilităților acestuia, inclusiv sub aspectul tranziției spre rețelele inteligente. Astfel, rețelele electrice inteligente semnifică utilizarea profundă a tehnologiilor informaționale și a telecomunicațiilor în modelul energetic pentru a controla mai bine, a garanta furnizarea, a îmbunătăți rapiditatea serviciului, a redistribui consumul, a organiza depozitarea, a economisi energia electrică și a face posibilă integrarea energiilor renovabile și cogenerarea”, a declarat reprezentantul Fundației Gas Natural Fenosa într-o română impecabilă.

Manuel Beguer i Mayor a dat asigurări că proiectele Fundației Gas Natural Fenosa vor avea continuitate în R. Moldova, acest eveniment reprezentând un început frumos.

Președintele Gas Natural Fenosa Moldova, Silvia Radu, a subliniat că cei 14 ani de activitate a companiei energetice spaniole în R. Moldova au fost marcați de implementarea, în premieră, prin intermediul investițiilor substanțiale, a unor tehnologii și sisteme, care au impulsionat semnificativ dezvoltarea sectorului. La rândul său, country manager Gas Natural Fenosa în R. Moldova, Jose Luis Gomez Pascual, a făcut o paralelă între posibilitățile actuale de management operativ al sistemului energetic și cele ale domeniului telecomunicațiilor, care sunt mult mai largi și a menționat că implementarea elementelor conceptului rețelelor inteligente va oferi un mare avantaj în acest sens domeniului energetic. El și-a exprimat satisfacția că, prin intermediul acestei cărți, Spania acordă un suport informațional și didactic considerabil domeniului energetic din R. Moldova, aflat acum într-un proces de modernizare și ajustare la standardele internaționale din domeniu.

Unul din autorii cărții, Rafael Cossent Arin, prezent la lansarea ei în R. Moldova, a făcut o succintă prezentare a conținutului lucrării și și-a exprimat speranța că aceasta va fi utilă specialiștilor moldoveni. Profesori universitari și doctori în științe tehnice au menționat că actualii studenți de la Facultatea de Energetică vor putea folosi această lucrare în calitate de material didactic pentru a se pregăti ca, într-un viitor nu foarte îndepărtat, să poată aplica aceste cunoștințe în practică, implementând elementele rețelelor electrice inteligente în Republica Moldova.

La festivitatea consacrată acestui eveniment au participat funcționari publici, conducători și reprezentanți ai instituțiilor și agențiilor responsabile de dezvoltarea sectorului energetic, reprezentanți ai mediului academic și universitar din domeniul energetic, ai Academiei de Științe a Republicii Moldova, biblioteci științifice, instituții de învățământ superior, colegial și profesional cu profil energetic, precum și numeroase companii ce activează în domeniul electric.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md