22:28:58 18.04.2019
 
Stiri

Fundația lui Vlad Plahotniuc a făcut bilanțul campaniei ”Familii ocrotite”. Sute de beneficiari au primit asistență din partea Cabinetelor de Consiliere Psihologică și Servicii Juridice

Advertising 18.08.2017 14:12 Vizualizări12954 Autor: Ziarul National
Fundația lui Vlad Plahotniuc a făcut bilanțul campaniei ”Familii ocrotite”. Sute de beneficiari au primit asistență din partea Cabinetelor de Consiliere Psihologică și Servicii Juridice
Sute de femei și copii, victime ale violenței în familie, au primit asistență din partea Cabinetelor de Consiliere Psihologică și Servicii Juridice, în cadrul campaniei "Familii ocrotite”. Această campanie a fost desfășurată de Fundația Edelweiss, cu sprijinul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și a Familiei, dar și cu implicarea autorităților locale, cu care Fundația a semnat memorandumuri de colaborare, se arată într-un comunicat de presă al fundației.

Astfel, pe durata întregii campanii, de serviciile psihologilor au beneficiat 294 de persoane, dintre care 48 de minori. În afara consilierii psihologice, 20 dintre aceste persoane au fost direcționate către alte instituții publice, ONG-uri, servicii de plasament, instituții medicale etc. pentru a primi și alte tipuri de asistență.
De asemenea, de consiliere juridică au beneficiat 158 de victime ale violenței în familie. În total, la linia telefonică au apelat în jur de 900 de persoane, care au semnalat diverse cazuri de abuzuri.

"Campania ”Familii Ocrotite” a reușit să-și atingă scopul pe care ni l-am propus. Tema violenței în familie a fost adusă în atenția publică, iar victimele abuzurilor în familie au putut primi asistența necesară din partea unor Cabinete specializate”, a declarat Lidia Cucoș, directorul executiv al Edelweiss.

Totodată, reprezentanții Fundației înființate de Vlad Plahotniuc spun că acest gen de campanii vor fi susținute și în continuare de Edelweiss.

”Astfel de campanii fac societatea noastră mai bună. Intenția noastră și a fondatorului Edelweiss, Vlad Plahotniuc, este să sprijinim mai departe campanii cu un profund impact social”, a mai spus Lidia Cucoș.

Campania a beneficiat de susținerea mai multor vedete și personalități publice din Republica Moldova, dar și din România, care au popularizat mesajul campaniei și au spus ”Nu” violenței în familie, precizează sursa citată.
Pe durata campaniei, fundația a susținut mai multe acțiuni pentru combaterea violenței în familie. Astfel, au fost susținute turnee în școli pentru informarea elevilor de gimnaziu în legătură cu fenomenul violenței în familie și a fost creată o comunitate online #SpuneNuViolențeiÎnFamilie# pentru sprijinirea mesajului campaniei. De asemenea, au fost organizate diverse concursuri de pictură și flash-mob-uri pe tema violenței în familie, respectiv au fost susținute acțiuni de colectare de fonduri pentru victimele abuzurilor în familie.
Totodată, în cadrul campaniei susținute de Edelweiss au fost înființate Cabinete de Consiliere Psihologică și Servicii Juridice în Nordul, Centrul și Sudul țării, respectiv la Drochia, Hâncești și Cahul. Aceste Cabinete au avut misiunea să gestioneze linia telefonică gratuită lansată de către Edelweiss – 08001 0881 - la care victimele violenței în familie au avut posibilitatea să solicite informații și să se programeze pentru ședințe gratuite de consiliere psihologică și juridică.
Fundația lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss” a lansat campania ”Familii ocrotite” pe 16 august 2016. Campania a fost justificată de statistica îngrijorătoare privind cazurile de violență în familie și a debutat cu promovarea numărului de telefon unic naţional 116 111, instituit de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. La acest număr de telefon, destinat copiilor, martorii sau victimele au putut raporta cazurile de abuz împotriva minorilor.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!Vadim 18.08.2017 17:00

Plahotniuc bravo! 90% din politicienii moldoveni au furat si au profitat din plin de prezenta la guvernare, dar spuneti-mi cati din ei fac astfel de acte de caritate?

Koll 21.08.2017 09:54

Cineva cheltuie banii pe fete masini hoteluri ca alde Filat http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=511482&title=video-imaginea-publica-a-lui-vlad-filat-este-distrusa-definitiv-o-filmare-a-lui-vlad-filat-de-la-o-intalnire-amoroasa-a-fost-publicata-de-usatii-pe-un-site-porno. Iar cineva are grija de Moldova!

Pumnal 21.08.2017 09:57

Din punctul asta de vedere nu pot sa critic atentia acordata copiilor de catre Plahotniuc. Jos palaria.

Oleg 21.08.2017 10:14

Vor unii ori nu, da pentru aceste lucruri frumoase Plaha merită tot respectul

Dina 21.08.2017 10:21

Si de ce altii cu banisori nu organizeaza asa proiecte? Ca hu cred ca Nastase si Topii nu-si pot permite sa organizeze asa binefaceri. Pina la urma, este un geste frumos care trebuie de urmat.

Danu Golban 21.08.2017 10:26

E foarte greu să te desparți de bani grei, mai ales de sute de milioane cum cheltuie Plaha, de aceea actele lui trebuie apreciate, fără careva condiții.

Victoria 21.08.2017 10:27

Nu ar fi rau daca asemenea campanii ar mai avea loc si in viitor. Societatea noastra are nevoie sa isi schimbe mentalitatea.

Dinis 21.08.2017 10:49

Frumos ca Plahotniuc prin intermediul la Edelweiss reuseste sa ajute atita lume. Cred ca mai multi ar trebui sa preia exemplul lui si sa mai faca ceva pentru aceasta societate.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md