00:51:04 20.07.2024
Stiri

Substanţe TOXICE depistate în scutecele pentru bebeluşi. Reacţia Pampers

Știri 25.01.2019 17:03 Vizualizări3112 Autor: Ziarul National
Substanţe TOXICE depistate în scutecele pentru bebeluşi. Reacţia Pampers Sursa: adevarul.ro


Mai multe substanţe potenţial toxice, printre care erbicide interzise în Uniunea Europeană, au fost găsite în scutecele pentru copii din Franţa, potrivit unui studiu publicat miercuri de agenţia franceză de sănătate ANSES, care nu a numit producătorii implicaţi.

Deşi nu există dovezi privind probleme de sănătate legate de utilizarea scutecelor cu substanţe nocive, riscurile pentru sănătate nu pot fi excluse.

„Nu putem exclude un risc, pentru că am depistat anumite substanţe care depăşesc limitele admise”, a declarat pentru AFP Gerard Lasfargues, director adjunct al Agenţiei pentru Alimentaţie, Mediu, Sănătate şi Securitate(ANSES).

Un bebeluş în Franţa poartă, în medie, între 3.800 şi 4.800 de scutece, a spus Lasfargues, substanţele chimice potenţial periculoase regăsindu-se chiar şi în produsele comercializate ca fiind ecologice.

Guvernul francez i-a convocat pe producătorii de scutece la o întâlnire şi le-a dat 15 zile pentru a elimina aceste substanţe din scutecele pentru copii.

„Vreau să-i asigur pe părinţi că ANSES spune că nu există un risc imediat pentru sănătatea copiilor noştri. Bineînţeles că trebuie să continuăm să le punem scutece bebeluşilor noştri, facem asta de 50 de ani“, a declarat ministrul sănătăţii Agnes Buzyn după întâlnire. Ea nu a exclus însă pericole pe termen lung. „Tocmai de aceea, ca măsură de precauţie, vrem să protejăm copiii de eventualele efecte adverse“.

Într-un comunicat emis miercuri, Pampers, lider pe piaţa scutecelor de bebeluşi, a anunţat că produsele sale sunt sigure.

Oamenii de ştiinţă au testat, pentru prima oară, 23 de tipuri de scutece şi au calculat cantitatea de substanţe chimice absorbită, pe care au comparat-o cu limitele toxicologice. Substanţele chimice identificate în studiu includ două parfumuri artificiale, precum şi alte produse aromatice complexe care sunt rafinate din petrol şi dioxine potenţial periculoase, dar şi glifosat, care este utilizat în combaterea buruienilor şi în privinţa căruia există teama că ar fi cancerigen.

Sursa: adevarul.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md