21:39:55 28.09.2020
 
Stiri

FOTO // Președintele Dodon și-a CUMPĂRAT un telefon de ultimă generație, lansat pe piață în septembrie. Prețul „BIJUTERIEI” este de aproape 40 000 de lei

Monden 13.10.2019 13:47 Vizualizări10516 Autor: Ziarul National
FOTO // Președintele Dodon și-a CUMPĂRAT un telefon de ultimă generație, lansat pe piață în septembrie. Prețul „BIJUTERIEI” este de aproape 40 000 de lei Facebook


Președintele Igor Dodon ține pasul cu tehnologia, iar acest lucru îl face să scoată bani grei din buzunar. Oficialul și-ar fi achiziționat, recent, un Apple iPhone 11 PRO MAX, prețul căruia este de 38 000 de lei la magazinele de specialitate din Chișinău, deși salariul șefului statului constituie în jur de 16 000 de lei pe lună.

Acest lucru a fost dezvăluit de politologul Serghei Sprîncean, care l-a surprins ieri pe șeful statului la bordul avionului de pe cursa Istanbul – Chișinău, când se întorcea de la Ashabat.

De asemenea, Sprîncean l-a criticat pe șeful statului că își face PR din faptul că, demonstrativ, ar călători la econom class. În același timp, locul din avion de lângă președinte e întotdeauna liber, iar asta înseamnă că se plătesc bani publici și pentru asta.

„Personal, am trecut pentru prima dată printr-o experiență de acest gen în dimineața zilei de sâmbăta, 12 octombrie 2019, la cursa companiei Turkish Airlines TK269 Istanbul - Chișinău, cu decolare de la ora 7.45. Delegația R. Moldova (în jur de 8-9 persoane), condusă de Dodon, se întorcea de la ședința Consiliului șefilor de stat din CSI, de la Ashabat. Trebuie să spun că primul sentiment pe care l-am avut, după ce l-am văzut intrând pe Igor Dodon într-un avion arhiplin și așezându-se pe locul 5C (premium economy class, imediat după sectorul business class, cu spațiu suplimentar pentru picioare, loc destinat, de regulă, părinților cu copii mici, potrivit recomandărilor oficiale ale companiei Turkish Airlines), a fost unul strident de insecuritate personală. Mi-a amintit imediat de amenințările cu moartea la adresa sa și a membrilor familiei sale, despre care a comunicat Dodon cu o voce foarte gravă la mai multe posturi TV, primite cu câteva luni în urmă, în iunie 2019, de la o grupare criminală din Odesa, contra unei sume de 1 milion dolari SUA.

Continuând activitatea de observare (la fel, o metodă fundamentală în științele sociale și nu numai), am constatat că delegația R. Moldova a fost plasată în majoritatea ei în primele trei rânduri din salonul clasei econom, iar locurile cele mai proaste (de mijloc – rândurile B și E) au revenit unui bodyguard și consilierului actual al lui Dodon pe probleme financiare, Ion Chicu, fost ministru al Finanțelor din Guvernul Filip.

Un lucru curios pe care l-am observat este faptul că, pe parcursul zborului în cauză, atât Igor Dodon (aprofundat în explorarea noului său Iphone 11 Pro Max, lansat pe piața mondială de compania Apple în septembrie 2019, cu un preț de 38 000 de lei, cât și fiecare membru al delegației R. Moldova au refuzat, pe rând, să ia dejunul, spre deosebire de restul pasagerilor. Au evitat până și un lucru banal - să bea un simplu pahar cu apă, propus de însoțitorii de bord.

Zborul de la Istanbul la Chișinău nu durează mai mult de o oră și 20 de minute. Imediat după aterizare, am constat că aeronava debarcă pasagerii în fața zonei VIP a aeroportului, urcându-i în autobuz către zona de control al actelor de identitate. Igor Dodon și membrii delegației se făcură imediat nevăzuți în cele 5-6 limuzine negre de lux „Mercedes”, procurate anul trecut, care așteptau aliniate fastuos la umbra brazilor argintii din fața zonei VIP. Recunosc că a fost o experiență unică să observ pe viu comportamentul și maniera „doing PR” într-un mediu total nepotrivit și nedestinat unor actori politici ca președintele Dodon, politicianul momentului din R. Moldova, potrivit mai multor sondaje de popularitate”, a scris acesta pe Facebook.

De menționat că, potrivit declarației sale pe venit, președintele Igor Dodon ridică lunar un salariu de 16 000 de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


vasile 13.10.2019 16:12

Da ce lepra nu cunoaste ca pe parcursulzborului sant niste reguli pentru aparTele electronice? De fapt cui sa-i zici!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md