17:57:59 21.08.2019
 
Stiri

FOTO // Partidul „ȘOR” a demarat lucrările de ILUMINARE stradală în al treilea sat din circumscripțiile în care candidații săi au învins la parlamentare

Alegeri 2018 25.04.2019 13:22 Vizualizări795 Autor: Ziarul National
FOTO // Partidul „ȘOR” a demarat lucrările de ILUMINARE stradală în al treilea sat din circumscripțiile în care candidații săi au învins la parlamentare

Partidul „ȘOR” anunță că a început lucrările de iluminare stradală în a treia localitate din circumscripțiile uninominale 18 și 19, unde au învins la alegerile parlamentare liderul formațiunii Ilan Șor și vicepreședintele Marina Tauber. Astfel, satul Furceni, raionul Orhei, la doar două săptămâni de la anunțarea programului care prevede iluminarea a 104 localități, va beneficia de iluminare stradală.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului „ȘOR”, la Furceni lucrările au început chiar în ajunul sfintelor sărbători de Paști, iar la lansarea acestora a participat și deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. Ea a dat asigurări că toate lucrările vor fi de calitate și vor fi realizate în termeni restrânși, amintind, în același timp, că proiectele de infrastructură ale Partidului „ȘOR” la Furceni, precum și în toate celelalte localități, vor continua cu reparația drumurilor și reabilitarea instituțiilor medicale și de învățământ.

La fața locului lucrează două echipe de câte trei persoane, iar conform proiectului tehnic urmează să pună aproximativ 12.000 de metri de cablu și să instaleze 270 de corpuri de iluminat – becuri LED econome.

Sursa citată menționează că Partidul „ȘOR” a anunțat, recent, un amplu proiect de dezvoltare a infrastructurii tuturor celor 104 localități din circumscripțiile 18 și 19, acolo unde formațiunea și reprezentanții acesteia - Ilan Șor și Marina Tauber - au învins la alegerile parlamentare din 24 februarie. Cei doi au promis după victorie că vor realiza schimbări majore de infrastructură în localitățile din cele două circumscripții, ceea ce a și început să fie realizat. Printre acestea se numără reparația drumurilor, iluminarea stradală, implementarea proiectului „Capitalul matern”, reparația școlilor, a grădinițelor, dar și deschiderea punctelor medicale, a farmaciilor și magazinelor sociale în fiecare localitate.

La Breanova, Orhei, noul sistem de iluminare stradală a fost deja dat în exploatare. Aici muncitorii au întins aproximativ 12 km de cablu, au instalat 250 de corpuri de iluminat LED și panouri de automatizare noi. Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, a anunțat la Breanova că formațiunea sa nu doar că a asigurat instalarea iluminatului stradal în localitate, dar va suporta și cheltuielile pentru consumul de energie electrică.

„În curând, iluminarea stradală va fi finalizată și în satul Cișmea, același raion, unde lucrările se efectuează în ritm alert. Lansate acum două săptămâni, lucrările sunt finalizate în proporție de 75%. Deja a fost tras cablul electric și instalate panourile de automatizare. A rămas să fie montate corpurile de iluminat, astfel că în scurt timp și locuitorii satului Cișmea se vor bucura de iluminat stradal”, conchide sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md