14:39:31 16.06.2019
 
Stiri

FOTO // Partidul „ȘOR” a DEMARAT astăzi lucrările de iluminare a 104 localități din R. Moldova

Alegeri 2018 11.04.2019 13:36 Vizualizări633 Autor: Ziarul National
FOTO // Partidul „ȘOR” a DEMARAT astăzi lucrările de iluminare a 104 localități din R. Moldova

La o zi după ce liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, a anunțat că în 104 localități din R. Moldova vor fi instalate sisteme de iluminare moderne, astăzi lucrările au început în satul Cișmea, raionul Orhei. Startul lucrărilor au fost date astăzi de deputata Marina Tauber.

Potrivit lui Șor, formațiunea pe care o conduce va instala sisteme de iluminat public în toate cele 104 localități care fac parte din circumscripțiile uninominale nr. 18 și 19, acolo unde dânsul și vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, au învins la alegerile parlamentare.

„Astfel, locuitorii satului Cișmea sunt printre primii care se vor putea bucura de condiții mai bune de trai, datorită acestui proiect de anvergură. Ei nu au avut parte de străzi luminate începând cu perioada Independenței (sau încă de la destrămarea Uniunii Sovietice)”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii lui Ilan Șor.

În localitatea Cișmea muncitorii vor folosi aproximativ 14 km de cablu, vor instala 370 de corpuri de iluminat LED și 4 panouri de automatizare noi. Lucrările vor fi efectuate inclusiv cu ajutorul a două autoturnuri, iar două echipe de muncitori urmează să le finalizeze în timp record - maxim 30 de zile.

Ilan Șor a specificat că Cișmea este al doilea sat în care au început lucrările de instalarea a sistemului de iluminat public. „Anterior am început instalarea iluminatului public în satul Breanovo. În conformitate cu planurile noastre, în decurs de 12 luni, promitem să instalăm sisteme moderne și econome de iluminare stradală în toate cele 104 localități din raionul Orhei și din circumscripțiile uninominale 18 și 19. Suntem convinși că în zilele noastre oamenii nu mai trebuie să orbecăiască pe întuneric cu felinarele. Suntem convinși că putem și trebuie să creăm condiții normale, umane de viață pentru populația din localitățile rurale”.

De asemenea, potrivit președintelui Partidului „ȘOR”, echipa sa intenționează să realizeze un program complex: în primul an localitățile vor fi asigurate cu iluminare stradală, în al doilea vor fi reparate drumurile sătești, iar în al treilea și al patrulea vor fi modernizate instituțiile medicale și de învățământ (grădinițele și școlile).

Deputata Marina Tauber, împreună cu echipa Partidului „ȘOR”, au inspectat astăzi mersul lucrărilor de iluminare din satul Breanova, începute în luna martie, la scurt timp după alegerile parlamentare.

„Așa cum le-am promis cetățenilor, vom purta și în continuare responsabilitatea politică pentru localitățile din întregul raion Orhei și circumscripțiile electorale 18 și 19. În aceste sate vor fi implementate toate programele noastre infrastructurale, care vor îmbunătăți vizibil condițiile de viață ale populației locale”, a declarat deputatul Marina Tauber.

Amintim că anterior, liderii Partidului „ȘOR” au promis că acolo unde va învinge formațiunea și reprezentanții săi la alegeri, „vor avea loc transformări majore de infrastructură, după exemplul municipiului Orhei și al comunei Jora de Mijloc”. La fel, aceștia au promis că vor fi realizate și popularele proiecte sociale precummagazinele și farmaciile cu prețuri reduse, și va fi implementat proiectul „Capitalul matern”, care prevede acordarea alocațiilor de 7.000 și 10.000 de lei la nașterea copiilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

13.06.2019 11:53 Nicolae Negru Nicolae Negru, despre declarația lui ...

10.06.2019 11:38 Ziarul National Victor Chirilă: „Regimul a fost înfrâ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md