13:27:31 22.04.2024
Stiri

Premierul Ion Chicu, despre SPARGEREA cu BUZDUGANUL a ușii Guvernului: „E o dovada că detești edificiile țării și STATALITATEA”. Cine ar sta în spatele combatanților

Politică 02.03.2020 14:36 Vizualizări2527 Autor: Ziarul National
Premierul Ion Chicu, despre SPARGEREA cu BUZDUGANUL a ușii Guvernului: „E o dovada că detești edificiile țării și STATALITATEA”. Cine ar sta în spatele combatanților


Premierul Ion Chicu se declară „mâhnit” de faptul că o parte dintre veterani a preferat să protesteze pe 2 martie, zi în care se împlinesc 28 de ani de la izbucnirea conflictului de pe Nistru și sunt comemorați eroii căzuți în lupta pentru independența și integritatea R. Moldova.

Potrivit premierului Chicu, actualul Guvern a făcut „foarte multe lucruri” pentru veterani. Acesta a enumerat acțiunile întreprinse de Cabinetul său.

„Vreau să amintesc că Guvernul a majorat, de la 1 ianuarie 2020, alocațiile lunare pentru veterani de la 100 la 300 de lei. Costul anual este de 64,3 mil. lei. Ulterior, a fost elaborat proiectul de lege care prevede majorarea, din 1 iulie 2020, a alocațiilor lunare pentru văduvele de război de la 250 la 500 de lei. Costul anual este de peste 3 milioane de lei. Este elaborat proiectul de lege pentru acordarea veteranilor de război, neîncadrați în câmpul muncii, a polițelor de asigurare medicală din contul bugetului de stat. Pentru reabilitarea veteranilor de război, MSMPS a alocat suplimentar 650 de mii de lei pentru finanțarea Centrului republican experimental protezare, ortopedie și reabilitare.

În scopul asigurării asistenței medicale destinate veteranilor, Spitalul Ministerului Sănătății a încheiat contract suplimentar cu CNAM în valoare de 10 milioane de lei. Am fost bucuros să aflu că veteranii au apreciat gestul nostru, că ei doresc stabilitate și bunăstare pentru R. Moldova și sunt sincer convinși că într-un final se va produce reîntregirea teritorială a R. Moldova. Le mulțumesc și pe această cale pentru susținere”, a precizat prin intermediul unui mesaj pe Facebook premierul Ion Chicu.

Citește și: VIDEO // Cine este combatantul care s-a DEZLĂNȚUIT la adresa autorităților și a spart ușa de la Guvern cu BUZDUGANUL. Momentul când aruncă cu buzduganul: „La luptă, băieți!”

În același mesaj, premierul a criticat veteranii care protestează în fața Guvernului. Acesta este convins că veteranii ar fi ghidați de cei care vor să destabilizeze situația din R. Moldova.

CITIȚI și LIVE VIDEO, LIVE TEXT // Ușile de la Guvern, SPARTE cu BUZDUGANUL de către VETERANI: „Dodon la pușcărie” și DEMISIA lui Ciocoi

„În același timp, suntem cu toții mâhniți de acțiunea plină de istericale pe care au organizat-o unele forțe politice tăinuite, prin manipularea unui grup de protestatari și prin instigarea la ură și violență în această zi sfântă pentru țară. A strica ușile Guvernului, ale unei clădiri a statului nu e dovadă de patriotism, din contra – e dovada că detești edificiile țării și ale statalității. Aceste edificii nu aparțin premierului sau vreunui demnitar, ci poporului R. Moldova.

Regretăm că unii oameni s-au lăsat conduși din umbră de forțe care doresc destabilizarea R. Moldova, prin ură, agresiune și dezbinare socială. Sperăm să ajungă la conștiința lor că au greșit. Fac un apel către toți la calm și înțelepciune. Doar în conciliere și înțelegere vom asigura buna dezvoltare a țării și reîntregirea noastră teritorială”, a punctat premierul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md