05:43:02 19.07.2019
 
Stiri

FOTO // Înger şi demon. Povestea cutremurătoare a omului cu două feţe: senin ca un vis, urât ca un diavol

Reportaj 19.02.2017 19:30 Vizualizări3663 Autor: Ziarul National
FOTO // Înger şi demon. Povestea cutremurătoare a omului cu două feţe: senin ca un vis, urât ca un diavol Sursa: realitatea.net

Aceasta este povestea lui Edward Mordake, un bărbat cu două feţe despre care se bănuieşte că a trăit în secolul XIX. Deşi se spune că a doua faţă nu putea să mănânce şi nici să vorbească, legenda susţine că de câteva ori a fost văzută zâmbind, uneori rânjind, în timp ce prima faţă plângea.

Mordake a încercat în repetate rânduri să convingă medicii să-i înlăture a doua faţă, cea demonică, plângându-se de faptul că uneori, seara, îi vorbea în şoaptă. În ciuda eforturilor, nu a reuşit să convingă pe nimeni să facă asta.

Într-un final, ajuns în pragul disperării, Mordake s-a sinucis. Avea doar 23 de ani.

Povestea sa se regăseşte într-o ediţie a ziarului Boston Post, din 1895. Un an mai târziu, a apărut şi într-o ediţie a enciclopediei „Anomalii şi curiozităţi ale MedicinIi”, scrisă de dr. George M. Gould şi dr. Walter L. Pyle.

„Una dintre cele mai ciudate şi, în acelaşi timp, cele mai impresionante poveşti ale unor oameni care au suferit diverse diformităţi este cea a lui Edward Mordake, un tânăr din Anglia despre care se spunea că are rădăcini nobile.

Niciodată nu şi-a revendicat titlul şi a decis să-şi pună capăt zilelor la 23 de ani. Acesta era un om extrem de cult şi un muzician de o fineţe extraordinară. Chipul său avea trăsături remarcabile, era extrem de graţios - chipul său natural.

În spate, însă, apărea un alt chip, al unei fețe de o frumuseţe rară, «senină ca un vis, urâtă ca un diavol». Se pare că această faţă era o mască ce-i acoperea o parte din ceafă şi care dădea semne de o inteligenţă malefică.

De multe ori, în timp ce Mordake plângea, cealaltă faţă a fost văzută zâmbind, chiar rânjind. Nimeni n-a auzit-o vorbind, dar Mordake susţinea că seara îl ţinea treaz, vorbindu-i în şoaptă. «Nu doarme niciodată şi îmi vorbeşte despre lucruri pe care le întâlneşti numai în iad», s-ar fi plâns tânărul doctorilor”, se arată în enciclopedie.

În ciuda vigilenţei cu care era păzit, Mordake a reuşit să facă rost de otravă şi s-a sinucis. A lăsat o scrisoare de adio în care cerea ca cea de-a doua faţă să fie distrusă înainte să fie înmormântat. La cererea sa, a fost îngropat într-un loc pustiu, fără o piatră funerară care să-i marcheze mormântul.

Acestea sunt singurele dovezi ale existenţei sale. Fotografiile prezentate sunt o replică din ceară creată de un artist, pe baza legendelor vremii.

Un lucru real: Craniopagus parasiticus este o condiţie medicală în care un cap geamăn parazit cu un corp nedezvoltat, este ataşat capului geamănului dezvoltat, creând impresia de două capete. Există 10 cazuri documentate cu acest fenomen. Oricum, cel puţin 18 relatări diferite au fost scrise despre această boală în istorie.

Sursa: realitatea.net

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md