06:26:48 16.07.2020
 
Stiri

FOTO // Descoperă sălbăticia POLONIEI ascunsă în salba Lacurilor Mazuriene

Reportaj 30.05.2016 08:00 Vizualizări2824 Autor: Ziarul National


FOTO // Descoperă sălbăticia POLONIEI ascunsă în salba Lacurilor Mazuriene sursa: business24.ro


Un colţ ascuns de natură virgină te aşteaptă anul acesta la doar „doi paşi” distanţă. Polonia găzduieşte una dintre cele mai fermecătoare salbe de lacuri din inima Europei, peisajul sălbatic fiind principala atracţie a Districtului Lacurilor Mazuriene.

Cu peste 2 700 de lacuri, majoritatea legate între ele de canale naturale, regiunea este un adevărat paradis acvatic, iar oferta turistică include atât zone amenajate pentru cazare în condiţii de lux, cât şi rezervaţii naturale în care te poţi bucura de linişte deplină, remarcă National Geographic.

Paradis natural

Din iunie până în august, regiunea lacustră aflată la aproape 200 de kilometri distanţă de capitala Varşovia freamătă de agitaţia generată de întrecerile nautice şi festivalurile organizate în zonă.

Gizycko şi Mikolajki sunt principalele localităţi turistice din zonă. Primul are dimensiunea unui orăşel de 30 000 de persoane, cu port turistic, magazin de suveniruri, case de vacanţă, hoteluri şi vile de închiriat, în vreme ce Mikolajki seamănă cu o mini-staţiune de lux, localitatea având doar 3 000 de locuitori.În primăvară şi în toamnă, locul este preferat de amatorii de plimbări prin pădurile de pe malul lacului şi de pescarii amatori.

Croazieră pe lacuri

Cel mai bun loc de a închiria o ambarcaţiune în care să străbaţi întinderea apelor din Districtul Lacurilor Mazuriene este Gizycko. Oraşul are un port turistic în care vei găsi cu siguranţă cea mai bună ofertă de închiriere a unei ambarcaţiuni.

Dacă eşti un cunoscător al sporturilor nautice poţi opta pentru un miniiaht sau un velier cu 2-3 cabine pe care să navighezi oriunde doreşti. La fel de bine, vasele cu căpitan şi echipaj te aşteaptă pentru a te îmbarca într-o croazieră care se poate întinde şi pe durata a două săptămâni.

Un loc elegant de cazare vei găsi la hotelul Zamek Ryn, un castel al Cavalerilor Teutoni restaurat nu cu mult timp în urmă.Fortăreaţa este amplasată pe o limbă de uscat aflată între lacurile Rynskie şi Olow, iar legendele spun că ar fi bântuit.

Hotelul are acces direct la plaja de pe malul lacului, dar, în momentele în care vremea nu se arată favorabilă, te poţi refugia în piscina acoperită din subsolul castelului.

Vacanţă în natură

Polonezii apreciază în mod deosebit această zonă pentru că este cu adevărat o oază de relaxare în inima naturii.Lacurile de dimensiuni mai mari, Nidzkie sau Luknajno, au statut de rezervaţii naturale, dar poţi să le vizitezi într-o canoe sau o barcă cu vâsle, aşa cum poţi şi să faci plajă pe malurile lor câtă vreme respecţi regulile impuse de rangerii care supraveghează zona.

În micile sate de pe malul lacurilor vei găsi destule standuri deschise de meşterii artizani locali, aceştia excelând în prelucrarea şi decorarea lemnului.La fel, poţi angaja ghizi locali care să te ducă în vadurile cele mai bune pentru pescuit sau să te ghideze în culegerea ciupercilor şi fructelor de pădure.

Nu rata specialităţile culinare locale: sielawa, un pește cu o carne delicată, servit fume sau pe grătar în restaurantele din zonă, şi sekacz, o prăjitură în formă de spirală, foarte apetisantă.


Sursă: business24.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md