23:49:08 12.08.2022
Stiri

Forțele Armate ale R. Moldova vor primi un AJUTOR de 40 de MILIOANE de euro din partea UE. Nicu Popescu: „Este o dovadă în plus a contribuției UE la capacitățile republicii noastre de a-și consolida securitatea NAȚIONALĂ, stabilitatea și reziliența”

Actualitate 01.07.2022 14:40 Vizualizări1485 Autor: Ziarul National
Forțele Armate ale R. Moldova vor primi un AJUTOR de 40 de MILIOANE de euro din partea UE. Nicu Popescu: „Este o dovadă în plus a contribuției UE la capacitățile republicii noastre de a-și consolida securitatea NAȚIONALĂ, stabilitatea și reziliența” Facebook


Consiliul Uniunii Europene a decis joi să ofere Chișinăului, în cadrul Instrumentului European pentru Pace (IEP), un ajutor de 40 de milioane de euro în beneficiul Forțelor Armate ale R. Moldova. Această asistență va completa suportul de 7 000 000 de euro adoptată în decembrie 2021, care consolidează capacitățile Serviciului Medical Militar și Batalionului de Inginerie al Forțelor Armate.

„Salut decizia Consiliului Uniunii Europene care a adoptat asistență suplimentară în cadrul Facilității europene pentru pace în valoare de 40 de milioane de euro în beneficiul Forțelor Armate ale Republicii Moldova.

Citește și: R. Moldova va primi de la UE 40 de MILIOANE de euro pentru CONSOLIDAREA capabilităților ARMATEI Naționale. Emmanuel Macron: „Neutralitatea la care e atașată R. Moldova nu înseamnă DEMILITARIZARE”

Suportul oferit va întări capacitățile unităților de logistică, mobilitate, comandă și control, apărare cibernetică, recunoaștere aeriană fără pilot și comunicații tactice ale Forțelor Armate prin furnizarea de echipamente non-letale și servicii relevante, inclusiv instruire legată de echipamente menționate”, a arătat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, într-o postare pe Facebook.

Oficialul a adăugat că „este un rezultat comun cu echipa Ministerului Apărării și o dovadă în plus a contribuției Uniunii Europene la capacitățile republicii noastre de a-și consolida securitatea națională, stabilitatea și reziliența”.

De menționat că președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat luna trecută, în cadrul vizitei oficiale la Chișinău, despre această asistență pentru Forțele Armate ale R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md