15:15:39 17.10.2021
Stiri

FMI este gata să acorde R. Moldova o asistență financiară de 117 milioane de dolari, pentru a fi ameliorat impactul economic al pandemiei COVID - 19. Solicitarea a venit din partea autorităților de la Chișinău

Economie 28.03.2020 10:30 Vizualizări1452 Autor: Ziarul National
FMI este gata să acorde R. Moldova o asistență financiară de 117 milioane de dolari, pentru a fi ameliorat impactul economic al pandemiei COVID - 19. Solicitarea a venit din partea autorităților de la Chișinău


Autoritățile R. Moldova au solicitat Fondului Monetar Internațional (FMI) asistență financiară de urgență, „pentru ameliorarea impactului economic al COVID -19”. Despre aceasta a anunțat reprezentantul permanent al FMI în R. Moldova, Volodymyr Tulin.

Astfel, în perioada 30 martie - 1 aprilie, o misiune a FMI, sub conducerea lui Ruben Atoyan, va purta discuții de la sediul FMI din Washinton cu autoritățile R. Moldova referitor la politicile economice necesare pentru atenuarea impactului pandemiei, susținute financiar de Mecanismul de creditare rapidă (RCF) și Instrumentul de finanțare rapidă (RFI).

Finanțarea prin intermediul RCF/RFI trebuie să fie aprobată de Consiliul de Durectori Executivi al FMI și nu presupune ulterior alte condiționalități sau misiuni de evaluare.

„În cazul R. Moldova, vorbim de un volum de finanțare RCF și RFI în total de până la 86,25 milioane DST (echivalentul a circa 117 milioane de dolari SUA sau 50 la sută din cota R. Moldova la FMI), debursați integral și cât mai curând posibil”, se arată într-un comunicat de presă al misiunii FMI în R. Moldova.

De menționat că FMI utilizează două instrumente de finanțare – Mecanismul de creditare rapidă (RCF), instituit în 2009, și Instrumentul de finanțare rapidă (RFI), instituit în 2011 – pentru acordarea de asistență finaciară de urgență statelor-membre fără ca să fie nevoie ca acestea să aibă un program deplin cu FMI. Aceste împrumuturi pot fi debursate foarte rapid, pentru a susține statele-membre în implementarea politicilor de remediere a situațiilor de urgență, cum ar fi cea cauzată de pandemia de coronavirus.

Rata dobânzii pentru creditele RCF, care se acordă statelor cu venituri mici, este egală cu zero procente, perioada de grație pentru astfel de credite este de 5½ ani, iar termenul de scadență este de 10 ani. Asistența financiară prin intermediul RFI se acordă în aceleași condiții ca și în cazul acordurilor stand-by (la moment, rata dobânzii constituie circa 1½ procente), iar termenul de scadență este între 3¼ și 5 ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Basilea 28.03.2020 17:57

Daaaa si urgent,ciuma rosie are nevoie desuport financiar urgent. Pana in toamna e o nimica dar diaspora plange cu lacrimi in ochi si nu poate sa o ajute cu nimic.

ANNI 02.01.2021 18:06

Voi continua să anunț munca bună a domnului Moris Fred, este creditor și manager de cont, am pierdut de mai multe ori în alte companii false de împrumut, apoi am văzut mai multe posturi aici și colo despre strategii fiabile, dar totul sa dovedit a fi pierderi. Până când l-am întâlnit pe domnul Moris Fred și am făcut o garanție 100%. Honesty Moris este un adevărat împrumutător de împrumut. Doar încearcă-i, dacă vrei să-ți împrumut urgent nevoia, dacă vrei să zâmbești ca niciodată, alături de mine acum pentru a fi printre cei buni. DM Him acum la Whatsapp - + 1- (917) 933 - 3303, e-mail Morisloancompany1@gmail.com fără reget

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md