18:55:47 22.09.2018
 
Stiri

DOC // Filip a spus, Grozavu execută: Toate gheretele din Grădina Publică Ștefan cel Mare vor DISPĂREA

Social 10.10.2017 15:20 Vizualizări1320 Autor: Ziarul National
DOC // Filip a spus, Grozavu execută: Toate gheretele din Grădina Publică Ștefan cel Mare vor DISPĂREA

Primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a semnat astăzi o dispoziție care prevede demontarea și evacuarea tuturor gheretelor şi unităţilor de comerţ ambulant din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”.

Potrivit dispoziţiei, Pretura sectorului Buiucani va informa agenţii economici sau persoanele fizice, deţinători ai gheretelor sau unităţilor de comerţ ambulant, despre necesitatea evacuării acestora pe cont propriu, în termen de maximum o săptămână.

În cazul în care agenţii economici sau persoanele fizice nu vor respecta solicitarea autorităţilor locale, gheretele şi unităţile de comerţ ambulant vor fi evacuate în mod forţat de către serviciile preturii de sector.

Amintim că, la finele lunii septembrie curent, premierul Pavel Filip s-a arătat nemulțumit, într-o ședință de Guvern, de faptul că Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” este împânzită de gherete, arborii se află într-o stare deplorabilă, iar Aleea Clasicilor este practic distrusă.

„Parcul este împânzit de tarabe, gherete, în timp ce arborii sunt într-o stare deplorabilă, iar Aleea Clasicilor este practic distrusă. Nu cred ca este loc pentru aceste lucruri în parcul central. Noi nu facem altceva decât să distrugem acest parc care se afla în centrul orașului”, a subliniat atunci Pavel Filip, cerându-i Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să întreprindă acțiuni pentru protejarea monumentelor cultural-istorice.

Totodată, au fost atenționate să facă verificări și celelalte instituții cu atribuții în domeniu, cum ar fi Inspectoratul General al Poliției, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Centrul Național de Sănătate Publică, Serviciul Fiscal de Stat. Adițional, o solicitare în acest sens a fost expediată Primăriei Chișinău.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Ilie 10.10.2017 16:02

Da mai contează cine dă ordine și cine le execută, ori contează că o să avem ordine și curățenie în grădina publică ? Eu dacă sincer chiar mă bucur că măcar cineva are grijă de acest oraș, că e Filip chiar nu mă deranjează

Oleg 10.10.2017 16:19

Este nevoie de un gospodar, suntem o ograda plina cu tirla.

Mihai 10.10.2017 21:27

"Sincer","chiar" e bine ca mafiotii proxenetului Plohis si slugile sale pot manipula in continuare...

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md