17:58:25 02.04.2020
 
Stiri

FĂRĂ PENALITĂȚI // Consumatorii din R. Moldova NU pot fi deconectați, în perioada stării de urgență, de la energia electrică, gaze sau apă potabilă

Economie 24.03.2020 15:45 Vizualizări812 Autor: Ziarul National
FĂRĂ PENALITĂȚI // Consumatorii din R. Moldova NU pot fi deconectați, în perioada stării de urgență, de la energia electrică, gaze sau apă potabilă
Poză simbol


Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) interzice titularilor de licențe să deconecteze, în perioada stării de urgență, furnizarea serviciilor prestate și să aplice penalități în cazul neachitării în termen de către consumatorii casnici a facturilor pentru energia electrică, energia termică, gazele naturale sau apă potabilă consumată.

Excepție vor face situațiile când deconectarea are drept scop evitarea punerii în pericol a vieții și sănătății oamenilor sau prejudicierea proprietății.

De asemenea, în această perioadă, titularii de licențe reglementați de ANRE sunt în drept să emită facturi lunare conform calculelor estimative, cu condiția că baza de calcul va constitui consumul mediu zilnic înregistrat pe parcursul perioadei calendaristice similare a anului precedent.

CITIȚI și Stați acasă, dar ieșiți să achitați! Facturile de plată pentru cetățeni ar putea fi emise EȘALONAT, ca să nu se formeze cozi la ghișee

La încetarea situației de urgență, furnizorii vor efectua recalculul corespunzător indicilor echipamentelor de măsurare efectiv înregistrați.

În același timp, ANRE le recomandă consumatorilor să achite facturile prin mijloace electronice disponibile, pentru neadmiterea acumulării datoriilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md