15:58:22 25.07.2024
Stiri

Experți din România, la MAIA pentru a oferi sprijin în transpunerea legislației Uniunii Europene pe domeniul sănătății animale

Actualitate 19.06.2024 16:55 Vizualizări883 Autor: Ziarul National
Experți din România, la MAIA pentru a oferi sprijin în transpunerea legislației Uniunii Europene pe domeniul sănătății animale


Cristian Duicu, directorul general al Direcției Generale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare pentru Siguranța Alimentelor din România se află în R. Moldova pentru a oferi sprijin Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) în transpunerea legislației Uniunii Europene pe domeniul sănătății animale.

Mai exact, Cristian Duicu oferă consiliere aprofundată cu privire la transpunerea prevederilor Regulamentului European nr. 429/2017 – „Legea privind sănătatea animală”, care reprezintă legea fundamentală din domeniu. De asemenea, au fost puse în discuție viziunile privind necesitatea armonizării în continuare a cadrului normativ național cu normele secundare de implementare ale „Legii privind sănătatea animală”.

Vizita, efectuată în perioada 17 - 19 iunie curent, a inclus sesiuni de lucru și întâlniri cu specialiști din cadrul MAIA, fiind discutate aspecte tehnice și practice legate de implementarea noilor reglementări. De asemenea, au fost analizate provocările și oportunitățile specifice sectorului sanitar-veterinar din Republica Moldova, în vederea asigurării unei tranziții eficiente și fără probleme către noile norme europene.Potrivit MAIA, noul cadru normativ, armonizat la legislația europeană, va spori nivelul de asigurare a sănătății animalelor, sănătății publice și a siguranței produselor alimentare de origine animală, va contribui la creșterea competitivității produselor moldovenești pe piața europeană și internațională, asigurând, totodată, un nivel ridicat de protecție a consumatorilor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md