21:38:09 17.04.2024
Stiri

Expert economic: Participanții la Summitul Comunității Politice Europene ar putea genera venituri de până la 10 milioane de lei sectorului HoReCa din R. Moldova

Actualitate 15.05.2023 15:13 Vizualizări1153 Autor: Ziarul National
Expert economic: Participanții la Summitul Comunității Politice Europene ar putea genera venituri de până la 10 milioane de lei sectorului HoReCa din R. Moldova


Găzduirea de către R. Moldova a Summitului Comunității Politice Europene (CPE) va contribui la dezvoltarea economiei republicii atât pe termen lung, cât și pe termen scurt, creând inclusiv oportunități de promovare a exporturilor și atragere a investițiilor, este convins economistul Stas Madan, director de program la „Expert-Grup”

Expertul afirmă că, deși organizarea unui asemenea eveniment necesită resurse semnificative, inclusiv îmbunătățiri ale infrastructurii, măsuri de securitate și sprijin logistic, aceste eforturi vor duce la recuperarea lor prin beneficiile pentru dezvoltarea sectorului de business și a climatului investițional în general.

„Atunci când o companie de la noi din republică dorește să identifice un nou client sau furnizor de peste hotare, de regulă, primul filtru de evaluare este țara de unde provine și abia apoi, nemijlocit, compania. Faptul că R. Moldova va găzdui un eveniment cu prezența mai multor lideri influenți de state și guverne și se va afla în lumina reflectoarelor internaționale, la cele mai redutabile instituții media din lume, va crește notorietatea și prestigiul republicii, iar asta va facilita deschiderea ușilor în exterior și pentru afacerile de la noi”, explică Stas Madan.

Mai mult, expertul a calculat în în perioada Summitului CPE, sistemul HoReCa ar putea încasa venituri de până la zece milioane de lei: „Nu putem exclude și beneficiile economice imediate ale acestui eveniment. Estimativ, reieșind din numărul de delegați și jurnaliști străini care vor fi prezenți în contextul acestui eveniment, aproximativ 1 500 - 2 000 de persoane, firmele de la noi, în special sectorul HoReCa, vor avea vânzări suplimentare de la 6 până la 10 milioane lei”

Summitul Comunității Politice Europene se va desfășura la 1 iunie curent în R. Moldova și va reuni, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Reuniunea va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md