14:35:54 29.02.2020
 
Stiri

VIDEO // Ex-viceprimarul Nistor Grozavu a fost REȚINUT pentru 72 de ore, iar ulterior eliberat. Acesta riscă până la 10 ani de închisoare

Social 20.09.2019 14:46 Vizualizări1234 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ex-viceprimarul Nistor Grozavu a fost REȚINUT pentru 72 de ore, iar ulterior eliberat. Acesta riscă până la 10 ani de închisoare deschide.md


Fostul viceprimar al capitalei, Nistor Grozavu, a fost reținut pentru 72 de ore, într-un dosar privind înstrăinarea ilegală a terenurilor publice din Chișinău. Totuși, procurorii au decis ulterior să-l cerceteze în stare de liberate. Grozavu este bănuit de escrocherie, falsificarea probelor, precum și exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu și riscă până la zece ani de închisoare.

Potrivit Procuraturii, în acest dosar de înstrăinare ilegală a terenurilor au fost documentate mai multe persoane - angajați în întreprinderi municipale sau în Primăria municipiului Chișinău, printre care și fostul viceprimar Grozavu.

„În cadrul cauzelor penale, pe lângă cei trei angajați din cadrul Primăriei mun. Chișinău din această cauză penală, sunt vizate și alte persoane fizice și juridice. În urma măsurilor desfășurate, au fost reținute două persoane pentru un termen de 72 de ore – un fost viceprimar și un angajat al Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei mun. Chișinău. Ambele persoane au colaborat cu organul de urmărire penală, fără ca să fie identificate temeiuri că aceștia vor împiedica efectuarea urmăririi penale, motiv pentru care a fost luată decizia de eliberare a acestora, cu aplicarea măsurii de nepărăsire și obligarea lor de a se prezenta la solicitarea organului de urmărire penală”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii.

Totodată, a fost audiat în calitate de bănuit și un angajat din cadrul Primăriei mun. Chișinău, care la momentul comiterii infracțiunii deținea funcția de șef interimar de secție.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate în cauzele penale riscă închisoare de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

Amintim că, pe 9 septembrie, curent, în cadrul acestor cauze penale au fost efectuate 21 de percheziții în sediul Primăriei mun. Chișinău, în oficiile, automobilele și la domiciliile persoanelor vizate în cauzele penale. Astfel, în cadrul administrării probelor acumulate, a fost identificată o schemă infracțională de înstrăinare a unor terenuri publice, care aparţin Primăriei mun. Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.02.2020 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Dodon se arunc...

24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md