20:51:00 22.03.2023
Stiri

Ex-premier: „Dacă R. Moldova intra în NATO și UE, astăzi eram ca în sânul lui Dumnezeu. Unde e Moldova? Între. Război și gard. Nu avem mari șanse să scăpăm de poziția „între”, pentru că moldovenii sunt convinși că de acolo „ies gazele”

Actualitate 25.01.2023 11:07 Vizualizări1162 Autor: Ziarul National
Ex-premier: „Dacă R. Moldova intra în NATO și UE, astăzi eram ca în sânul lui Dumnezeu. Unde e Moldova? Între. Război și gard. Nu avem mari șanse să scăpăm de poziția „între”, pentru că moldovenii sunt convinși că de acolo „ies gazele”


„Dacă R. Moldova intra în NATO și Uniunea Europeană, astăzi eram ca în sânul lui Dumnezeu. Lucru care se întâmplă astăzi cu România și care nici pe departe nu este înțeles de mulți români. „Gardul” este astăzi pe Prut. Unde e Moldova? Acolo. Între. Război și gard”, susține fostul premier Ion Sturza.

Potrivit lui, R. Moldova se află „între” din cauza „elitelor” moldovenești.

„Nu au avut viziune, nu au fost capabile de consens. Și suntem acolo unde suntem - între. Problema supraviețuirii fizice a R. Moldova nu a fost mai stresantă niciodată decât e astăzi. E o mare provocare a guvernării. Cum și cu ce ne încălzim, cum stabilizăm bugetul, moneda, cum rezolvăm problemele de securitate în interior, cum anihilăm coloana a cincea etc”, a menționat sursa citată.

Până una alta, guvernarea se descurcă uimitor de bine, crede fostul prim-ministru.

„În mare parte, datorită valului de simpatie și ajutor care vine din exterior. Val generat de Maia Sandu, evident, asistată de Guvern. Acest val trebuie „alimentat” cu declarații, poziții care adeseori pot intra în contradicție cu ceea ce vor să audă moldovenii. Ei vor să fie „neutri”, să se „pună bine” cu rușii și... să primească cât mai mulți bani de la Occident! În plus, din punct de vedere constituțional, predecesorii au „betonat” bine „neutralitatea”. Bănuiesc, pe conspectul de la Kremlin. Așa că, „relax”. Nu avem mari șanse să scăpăm de poziția „între”. Moldovenii sunt convinși că de acolo „ies gazele”. Și, știți, au dreptate... Multe gaze ies...”, a conchis fostul politician.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 25.01.2023 17:27

"Elitele" moldovenesti delibrat au tinut R.Moldova la periferiile civilizatiei, hotind poporul si mancand gras din manile rusilor.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md