09:41:56 26.01.2021
 
Stiri

Energia electrică, furnizată în proporție de 100% din Transnistria: Furnizorii au încheiat contracte, pentru trei luni, cu „Молдавская ГРЭС”. Care este prețul de achiziție

Economie 31.03.2020 15:00 Vizualizări1170 Autor: Ziarul National
Energia electrică, furnizată în proporție de 100% din Transnistria: Furnizorii au încheiat contracte, pentru trei luni, cu „Молдавская ГРЭС”. Care este prețul de achiziție


S.A. „Energocom” anunță că a prelungit contractul de furnizare a energiei electrice încheiat cu „Молдавская ГРЭС” din regiunea transnistreană până la 30 iunie curent, adică pentru trei luni, cu posibilitatea de prelungire a acestuia.

„Energocom” susține că decizia a fost luată în conformitate cu prevederile Dispoziției nr.4 din 24 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, cea care conduce R. Moldova în perioada stării de urgență, iar energia electrică livrată din Transnistria va acoperi 100% din necesarul de consum.

„Pe moment, în baza criteriilor tehnice, economice și financiare, ЗАО «Молдавская ГРЭС» este unicul producător de energie electrică capabil să acopere de sine stătător pe deplin necesitățile de energie electrică ale furnizorilor reglementați de energie electrică, operatorilor sistemelor de distribuție și operatorului sistemului de transport pe perioada respectivă. În contextul prevederilor aceleiași dispoziții, S.A. „ENERGOCOM” a încheiat contracte de furnizare a energiei electrice cu furnizorii reglementați de energie electrică, operatorii sistemelor de distribuție și operatorul sistemului de transport pentru o perioadă de trei luni, cu posibilitate de prelungire”, se arată într-un comunicat de presă al „Energocom”.

CITIȚI și PROVOCĂRI în timpul STĂRII de URGENȚĂ: Separatiștii transnistreni au BLOCAT mai multe drumuri din Zona de Securitate. Medicii nu pot ajunge în mai multe sate

Potrivit noilor condiții contractuale, începând cu 1 aprilie 2020, prețul mediu de procurare a energiei electrice pentru S.A. „Eenergocom”, cât și prețul mediu de furnizare a energiei electrice către agenții economici menționați va fi cu circa 9% mai mic decât prețul mediu aplicat în baza contractelor existente, valabile până la 31 martie 2020.

Menționăm că, până la 1 aprilie curent, 15% din consumul de energie electrică din R. Moldova este asigurat din Ucraina. Comisia pentru Situații Excepționale a sistat, pe 24 martie curent, licitația de achiziție a energiei electrice, declarând furnizarea de curent „serviciu public” ce urmează să fie asigurat de S.A. „Energocom”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md