18:45:47 01.06.2020
 
Stiri

Dumnezeu să ne ferească de judecata măgărească

Politică 25.06.2018 09:52 Vizualizări4338 Autor: Vitalie Hadei
Dumnezeu să ne ferească de judecata măgărească


Trustia, elegii politikoase

Încerc să mă dumiresc de ce protestează lumea? Judecătoarea Rodica Berdilo nu a validat alegerile din Chișinău fiindcă Andrei Năstase și Ion Cioban au îndemnat alegătorii să iasă la votare. În aparență, ei au făcut un lucru bun, căci cu cât mai mulți alegători participă la alegeri, cu atât mai trainice și mai calitative sunt alegerile și democrația. Dar în realitate nu e chiar așa. Fiindcă spunând „Ieșiți, oameni buni, la vot”, Năstase și Cioban îndemnau de fapt alegătorii să voteze cu ei.

Iar a chema oamenii să voteze pentru propria persoană în ziua alegerilor este interzis prin lege. De ce? Fiindcă, după cum spuneau țăranii latini, porcul nu se îngrașă în ajun. Și nu e treaba candidaților să cheme lumea la votare, ci a Comisiei Electorale, a spus Berdilo și cei trei judecători ai Curții de Apel au susținut-o într-un glas.

Și e logic. Dacă izbucnește un incendiu și, în loc să cheme pompierii, cetățenii s-ar apuca să stingă focul cu propriile puteri la ce am ajunge? Sau dacă la o nuntă conul mire și coana mireasă s-ar apuca să își servească mesenii, chelnerii ar rămânea fără lucru.

Nu, Năstase și Cioban nu spuneau „votați-mă pe mine”, dar oricine își dă seama că îndemnul lor era pro domo, nicidecum în favoarea adversarului. Chiar dacă ziceau „votați pe oricine doriți”, „alegeți pe cine îl considerați mai bun”, orice om sănătos la cap înțelege că și unul, și altul, se refereau la propria persoană și, la drept vorbind, nici nu ar fi normal ca un candidat să considere că concurentul lui e mai bun și merită votat în primul rând. Căci i-ar zăpăci totalmente pe alegători. Rodica Berdilo e prima care a spus lucrurilor pe nume, i-a prins cu fofârlica pe candidați și merită premiul Nobel sau măcar înscriere în Guinessbook.

Acum stau și mă gândesc cât de mult a evoluat justiția noastră, iar opoziția nu apreciază aceasta. Dacă pe timpul lui Donici preocuparea era ca „Dumnezeu să ne ferească de judecata măgărească”, azi ne stă la dispoziție Rodica Berdilo și Curtea de Apel.

Al vostru acerb, rafeu, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Dragos 25.06.2018 16:23

E plina tara si justitia de magari plahotniukkari. Toti de-o mama pd-rasta! Dupa magarita BetiSOR vs Beti cea SORiciie, matroana de G-Bordel-C a avortat inca o magarita cu sterilet la ganditor. Inca o scula profesioanala a Dementului Cocainator. Inca o desteapta ca ciubota.

Steluta 26.06.2018 13:02

Dragos, frate, daca ne dorim sa ajungem in Europa, numai d-ul Vlad Plahotniuc ne este SALVAREA!Cine este d-ul Nastase? Un nimeni! Un parvenit! D-ul Plahotniuc are de toate in Republica Moldova! Domnul Plahotniuc tine intr-o mina de fier judecatorii, procurorii, politia! Domnul Plahotniuc are averi bogatii! Dul Plahotniuc este un european adevarat! Domnul Plahotniuc daca dorea dadea un sunet de telefon si-l facea primar pe Nastase! D-nul Plahotniuc il va pune la inchisoare pe Dodon si noi vom deveni o tara europeana fara socialisti! Domnul Plahotniuc va fi viitorul presedinte a Romaniei Mari! Domnul Plahotniuc va ajunge chiar si Presedintele Uniunii Europene!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md