01:48:28 24.01.2021
 
Stiri

Dodon le explică cetățenilor din DIASPORĂ de ce nu poate organiza „câte 100 de curse charter pe zi”: „Sper că Dvs. înțelegeți riscul. Noi cazurile de COVID-19 le-am importat în R. Moldova”

Politică 31.03.2020 18:25 Vizualizări1915 Autor: Ziarul National
Dodon le explică cetățenilor din DIASPORĂ de ce nu poate organiza „câte 100 de curse charter pe zi”: „Sper că Dvs. înțelegeți riscul. Noi cazurile de COVID-19 le-am importat în R. Moldova”


Coronavirusul de tip nou a fost importat în R. Moldova, iar revenirea în continuare a cetățenilor de peste hotare pune în pericol securitatea și sănătatea cetățenilor rămași acasă. Așa explică președintele Igor Dodon de ce nu sunt organizate „câte o sută de curse charter pe zi” pentru a repatria cetățenii blocați peste hotare în această perioadă, așa cum cer „unii șarlatani și politicieni” care fac „show-uri și business”.

Șeful statului a precizat astăzi, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, că din cele 55 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, șapte vizează persoane întoarse recent de peste hotare.

„Din șapte cazuri de import, șase sunt din Marea Britanie. Dintre aceștia, doi au venit pe cale terestră în data de 29 martie, iar patru - cu o cursă charter. De ce spun acest lucru? Pentru că sper la o înțelegere din partea cetățenilor noștri aflați în afara republicii. Noi trebuie să asigurăm sănătatea și securitatea cetățenilor din R. Moldova. De aceea numărul de curse charter va fi strict conform procedurilor stabilite prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a afirmat Dodon.

CITIȚI și VIDEO // Cel mai MARE număr de cazuri confirmate cu COVID-19, anunțate într-o zi singură zi în R. Moldova: Bilanțul ajunge la 353 de persoane infectate

Oficialul i-a îndemnat pe cetățenii din diasporă să urmărească anunțurile oficiale privind zborurile autorizate, menționând că în această săptămână vor fi organizate șase curse charter din Marea Britanie, Franța, Cehia și Italia.

„Acei care vin cu mesaje să organizăm sute de curse charter pe zi... Sper că Dvs. înțelegeți care este riscul. Deoarece cazurile de COVID-19 noi le-am importat în R. Moldova. Am avut o scădere a numărului de cazuri importate și azi vedem șapte. Zilele trecute erau unul sau două. De aceea măsurile impuse vor fi ca să asigurăm securitatea și sănătatea cetățenilor R. Moldova”, a încheiat președintele Igor Dodon.

Menționăm că, din cele 353 de cazuri confirmate cu COVID-19 în R. Moldova, 72 sau 20% vizează moldoveni veniți de peste hotare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
22.01.2021 09:12 1440 Nicolae Negru // Provocatorii

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md